Rusya, esir aldığı 2. İngiliz askeri televizyona çıkardı

celikci

Active member
25 Eyl 2020
6,589
0
36
Rusya, esir aldığı 2. İngiliz askeri televizyona çıkardı
Ukrayna’nın güneyinde stratejik değere sahip Mariupol kentinde Rusya ve Ukrayna güçleri içinde şiddetli çatışmalar sürerken, Rusya’nın esir aldığı askerler içinde İngilizler de bulunuyor. 48 yaşındaki eski İngiliz asker Shaun Pinner, evvelki gün Rusya tarafınca yayınlanan bir propaganda görüntüsünde görüldü.

Mariupol’de Ukrayna ordusu saflarında savaşırken Rusya tarafınca esir alınan ikinci İngiliz asker, Rusya televizyonuna çıkarıldı.

48 yaşındaki eski İngiliz asker Shaun Pinner, evvelki akşam Rusya tarafınca yayınlanan propaganda görüntüsünde, haftalardır Ukrayna özel kuvvetleriyle birlikte savaştığını anlattı. Kuşatma altındaki Mariupol’de esir alınan Pinner’ın hayli yorgun görünmesi dikkat çekti.

Eski İngiliz asker, “Merhaba, ben Shaun Pinner. İngiltere vatandaşıyım. Mariupol’de yakalandım. Ukrayna Özel Kuvvetleri’nin 36. Tugayı’ndanım. 5-6 haftadır Mariupol’de savaşıyordum ve artık Donetsk Halk Cumhuriyeti’ndeyim” dedi.

Pinner, savaştan evvel ocak ayında İngiliz basınına yaptığı açıklamada, “Yakalanırsak İngiliz olduğumuz için Ruslar bize farklı davranacak” tabirlerini kullanmıştı. Savaşa katılma planlarıyla ilgili Mail on Sunday gazetesine konuşan Pinner, “yaşamım için korkuyorum lakin Rusya bu savaşı başlattı. Onlarla savaşacağız” demişti.

Geçen hafta da Aiden Aslin isimli bir İngiliz vatandaşının Rusya tarafınca Mariupol’de yakalandığı açıklanmıştı. Rusya, geçen hafta Mariupol’de Ukrayna için savaşan binden çok askerin teslim olduğunu bildirmişti.

Alıntıdır