Rusya Herson’u ele geçirdi: Referandum planlanıyor

celikci

Active member
25 Eyl 2020
6,589
0
36
Rusya Herson’u ele geçirdi: Referandum planlanıyor
Rusya ile Ukrayna içindeki savaşın 20’nci gününde Rus yetkililer Herson kentinin denetiminin ele geçirildiği duyurdu.

Rusya Savunma Bakanlığı sözcüsü Igor Konashenkov, Rus birliklerin Ukrayna’nın güneyindeki Herson bölgesinin denetimini büsbütün ele geçirdiğini deklare etti. Açıklama Rus haber ajanslarında yer aldı.

Interfax haber ajansında yer alan ve Rusya Savunma Bakanlığı’na dayandırılan habere bakılırsa, Rus birlikler son 24 saat ortasında altı Bayraktar TB-2 insansız hava aracını düşürdü. Reuters haberleri doğrulayamadı.

REFERANDUM YAPILACAK TEZİ

İngiltere Savunma Bakanlığı, Ukrayna-Rusya savaşındaki son duruma ait gelişmeleri paylaştı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, Rusya’nın Herson’da Kırım, Luhansk ve Donetskte olduğu üzere referandum yapmayı planladığı açıklandı.

İngiltere Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, “Rusya’nın işgali altındaki Herson, Melitopol ve Berdyansk kentlerinde birkaç gün ortasında epeyce sayıda protesto düzenlendi. Raporlar, Rusya’nın bölgeyi Donetsk, Luhansk ve Kırım’a benzeri bir ayrılıkçı cumhuriyet olarak yasallaştırmak gayesiyle Herson’da bir referandum düzenlemeyi planladığını belirtiyor. Rus güçlerinin barışçıl protestocuları dağıtmak için ikaz ateşi açtığı bildirildi” denildi.

RUSYA, MELİTOPOL’E BELEDİYE LİDERİ ATADI

Öte yandan açıklamada, Melitopol’de Ukraynalı belediye liderinin kaçırıldığı savlarının akabinde Rusya’nın kendi belediye liderini atadığı söz edilerek, “Rusya’nın, 11 Mart Cuma günü Melitopol’a kendi belediye liderini atadığı bildiriliyor. çabucak sonrasında, Dniprorudne Belediye Başkanı’nın da Rus güçleri tarafınca kaçırıldığı bildirildi. Rusya, Ukrayna’nın siyasi denetimini ele almaya çalışırken, Ukrayna demokrasisini yıkmak için daha fazla teşebbüste bulunacak üzere görünüyor” tabirlerine yer verildi.

Alıntıdır