Rusya-Ukrayna savaşı! 210’u çocuk 5 bin kişi öldü, kent yerle bir oldu

celikci

Active member
25 Eyl 2020
6,589
0
36
Rusya-Ukrayna savaşı! 210’u çocuk 5 bin kişi öldü, kent yerle bir oldu
Rusya-Ukrayna savaşından acı haberler gelmeye devam ediyor. Ukrayna’daki Mariupol Belediye Lideri Vadim Boyçenko, Rus ordusunun Mariupol’e düzenlediği ataklarda bugüne kadar 210’u çocuk olmak üzere toplam 5 bin kişinin ömrünü kaybettiğini deklare etti.

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik atakları 24 Şubat’tan bu yana devam ederken, hücumlardan en hayli etkilenen kentler içinde yer alan ve Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Diran tarafınca “Yeni Halep” olarak isimlendirilen Mariupol’de sivil can kaybı 5 bine ulaştı.

BELEDİYE LİDERİ AÇIKLADI

Mariupol Belediye Lideri Vadim Boyçenko yaptığı açıklamada, “27 Mart baz alındığındaki sivil can kaybı 210’u çocuk olmak üzere 5 bindir” sözlerini kullandı.

KENTİN YÜZDE 90’I YOK OLDU

Boyçenko, kentin yüzde 90’ını oluşturan 2 bin 340 binanın ziyan gördüğünü ve bunlardan bin 40 adedinin büsbütün yıkıldığını belirterek, 61 bin 200 müstakil meskenin ziyan gördüğünü ve bunlardan 27 bin 200’ünün yıkıldığını deklare etti.

Boyçenko ayrıyeten, Rus hücumlarında 10 hastanenin, 57 okulun ve 70 anaokulunun da ziyan gördüğünü belirterek, çatışmaların devam etmesi sebebiyle bu sayıların ortalama sayılar olduğunu deklare etti.

IRPİN RUS ORDUSUNDAN TEMİZLENDİ

Irpin’de de yeni bir gelişme yaşandı. Belediye Lideri Aleksandr Markuşin, Irpin’de denetimin bir daha sağlandığını belirterek, şunları söylemiş oldu;

*İyi günler Irpin halkı. Hoş haberimiz var. Bugün Irpin işgalden kurtarıldı. Paklık sürüyor. Ukrayna ordusuna, lokal güvenlik güçlerine, polis ünitelerine teşekkür etmek istiyorum. Biz beraberyken kuvvetliyüz.

*Irpin halkı konutlarınıza geri dönmeniz çabucak hemen mümkün değil. Artık inançlı değil. Buça’yı, Gostomel’i, Vorzel’i de işgalden kurtaracağız.

*Şehrimize hücumlar sürecek. Onu erkekçe savunacağız. Irpin Ukrayna’dır, yaşasın Ukrayna, yaşasın kahramanlar.

Alıntıdır