Samet Aybaba’dan yabancı kuralına tepki!

Tranduil

New member
16 Haz 2021
253
0
0
Harika Lig’in yeni ekibi Adana Demirspor, dönem hazırlıkları kapsamında dün Bolu’da kampa girdi.

Bolu Dağı mevkiinde bulunan bir otelde toplanan mavi-lacivertli takım Teknik Yönetici Samet Aybaba idaresinde çalışmalarına devam ediyor.

TFF’nin birebir anda alanda en çok 8 oyuncu oynatılması sonucuna ait açıklama yapan Aybaba, “Yeni alınan kararlar var. 3 tane yerli oyuncu sonucu var. En epey etkilenen biziz. Biz artık 6 tane oyuncu bulmak zorundayız. 3 adedini oynatıyoruz. Yerine yerli oyuncuyu çıkardığımızda bir daha yerli oyuncu bulmak zorundayız. Biz bunlar sisteme bağlansın istiyoruz. Biz bir havuz geliştirilsin istiyoruz. Oyuncu havuzu. Üstün Lig havuzu. TFF 1. Lig havuzu. Kimi zorluklar var. oyuncu tercihlerinde tercih edecek oyuncu tiplerini bulamıyoruz. Bulduğumuz oyuncularla ilgili ileriye dönük ne yapabiliriz ne yapamayızı düşünüyoruz. Bunlar biraz bizi yoruyor. Biz de Türk oyuncuların sayısını artırarak yabancı oyuncu sayısını üstten aşağı indirmek istiyoruz. Hak eden evlatlarımız var. Çok yetenekli oyuncularımız var. Lakin bunların daha daima bir palanla, 5 yıllık, 10 yıllık planla yapılmasını istiyorum. Fakat bu biçimde bir kural var. uyuyoruz. Transferimiz de o hayli belirleyici oldu. Fakat geçen sene 11 tane yabancı oyuncuyla alana çıkan gruplar bu hale getirdi diye düşünüyorum. Bu sonucu almalarının gerisinde yatan gerçek de bu. 11 tane oyuncuyla oynanan bir oyunda Türk futbolu ismini taşıyamaz diye düşünüyordum. Düzgün bir başlangıç olacak bizim için. Ligde birinci 7 haftayı bir gorelim. daha sonrasında kim nereye gidecek, kim nasıl kalacak, kim daha üst amacı nasıl belirleyecek bu biçimde nazaranceğiz” dedi.

“Futbol ortasındaki beşerler konuşsun”

A Mili Futbol Grubu’nun EURO 2020 performansına ait değerlendirmede bulunan Aybaba, “A Ulusal Kadrosu sahiden tümüyle başarısız bir turnuva geçirdi. Doğal vakit ortasında bunları biz tartışacağız kendi ortamızda. Futbolun ortasındaki paydaşlar tartışacak. Neyi yanlış yaptık, neyi gerçek yaptık, ortaya çıkacak. Yanlışlarımız var ise düzelteceğiz. Gerçek yapamadığınız şeyleri nasıl geliştiririz diye oturacağız konuşacağız. Tek temennim bunu futbol aklı konuşsun. Futbol ortasındaki beşerler konuşsun. Onlar yorumlasın ve ortaya da yeni bir plan çıkarsınlar” diye konuştu.

KAYNAK: İHA