Savaşa doğanlar: Kiev’deki doğum hastanesi kuşatma altında çalışmaya devam ediyor

celikci

Active member
25 Eyl 2020
6,589
0
36
Savaşa doğanlar: Kiev’deki doğum hastanesi kuşatma altında çalışmaya devam ediyor
Rusya’nın kuşatması altındaki Ukrayna’nın başşehri Kiev’de binlerce kişi kenti terk etmeye çalışırken bir doğum hastanesinde olağanüstü anlar yaşanıyor. Anneler, mevtin gölgesinde yeni doğan bebeklerini kucaklarına alır almaz sığınaklara gdolayılüyor.

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı biroldukca trajediye niye olurken kuşatma altındaki başşehir Kiev’de bir doğum hastanesi, ömürle vefat içinde faaliyetini sürdürüyor.Hastanenin bodrumunda kurulan sığınakta bekleyen anne adaylarından Alena Shinkar, Rus işgalinin başladığı 24 Şubat’tan evvel hastaneye yattığını ancak Rus taarruzlarının başlamasıyla her insanın büyük kaygı yaşadığını anlattı. “Şu anda gerilimli olmamam lazım, kendimi sakinleştirmeye çalışıyorum ancak olağan olarak yaşananlar korkunç” diyen Shinkar, bu biçimde bir durumun 21. yüzyılda yaşanabileceğini asla düşünmediğini tabir etti.

Kiev’deki hastanenin bodrum katı sığınağa dönüştürüldü.

Sığınakta bebeğini kucağına almayı bekleyen Shinkar, geçen hafta Rusya’nın hücumlarının başlamasıyla hastanede yaşanan paniği “Patlama sesi duydum ve bayanlar çığlık atmaya başladı. Savaş başlamıştı. Buna inanamıyordum. Bunun bir kabus olduğunu düşündüm lakin gerçekti. Artık bunu yaşıyoruz, umarım barışı nazaranceğiz” kelamlarıyla anlattı.

Durmadan çalışan bir hekim, kurulan sığınakta sirenlerin susmasını bekliyor.

Hastanenin ameliyathanesinde sezaryen doğum yapan bayanlar ve dünyaya gözlerini savaş ortamında açan bebekler, çabucak bombalardan korunmak üzere sığınaklara gdolayılüyor.

Hastanede güç kurallara karşın doğumlar sürat kesmeden devam ediyor.

Yeni doğum yapmış bayanlar ve bebekleri sığınakta kurulan yataklarda dinlenmeye çalışıyor.

Bir Ukraynalı, doğum öncesi eşini sakinleştirmeye çalışıyor.

28 Şubat’ta oğlu Mark’ı dünyaya getiren Yula, hastane çalışanının bu güç süreçte gösterdiği çabayı övdü. Genç bayan “Burada inançtayız, dünyanın en güzel çalışanı burada. Onlarla gurur duyuyorum” dedi.

Biroldukça bayan doğumu sığınaklarda kaygı ortasında bekliyor.

Doğum hastanesinin müdürü Dimitro Govseyev, çalışanın büyük kısmının Rus işgaline karşın nazaranvlerinden ayrılmadığını belirterek “Çalışanların yaklaşık yüzde 70’i kaldı, nöbetleşe çalışıyoruz” diye konuştu. Govseyev, hava saldırısı için sirenler çalmaya başlayınca her insanın sığınağa gittiğini belirtti.

Alıntıdır