Senatöre ‘aptal’ diyen Fauci, açık kalan mikrofona yakalandı

celikci

Active member
25 Eyl 2020
6,589
0
36
Senatöre ‘aptal’ diyen Fauci, açık kalan mikrofona yakalandı
Covid-19 pandemisiyle birlikte dünyanın en tanınan isimlerinden biri haline gelen Dr. Anthony Fauci, Senato Sıhhat Komitesi oturumunda Cumhuriyetçi Senatör Roger Marshall’la tartıştı. Fauci’nin Marshall için “Ne aptal adam” demesi açık kalan mikrofona yansıdı.

ABD’nin Covid-19 pandemisiyle ilgili en yetkili ismi olan Beyaz Saray sıhhat danışmanı Dr. Anthony Fauci, Senato Sıhhat Komitesi’nde oturumda mikrofonu açık kalınca bir anda dikkatleri üzerine çekti.

Senato Sıhhat Komitesi’nde corona virüsün Omicron varyantıyla ilgili düzenlenen oturumda Fauci’nin tartıştığı Cumhuriyetçi Senatör Roger Marshall için “aptal” demesi açık kalan mikrofona yakalandı.

Marshall’ın Fauci’nin şahsi servetiyle ilgili sorular sorması ikili içinde gerginlik yaşanmasına yol açtı. Senatörün 2020’de 430 bin dolardan fazla para kazanan Fauci’nin Forbes’a göre en epeyce para kazanan federal devlet yetkilisi olduğunu söylemesi tansiyonu daha da yükseltti.

Fauci, “Bunu bana niye sorduğunuzu anlamıyorum. Finansal durumum kamuya açık ve 37 yıldır öyle” diyerek Marshall’a reaksiyon gösterdi.

Marshall ise “Büyük teknoloji bunun kapalı kalması için inanılmaz bir iş yapıyor. Buna bakmaya devam edeceğiz. Bu bilgiyi nerede buluruz?” diye sordu.

“Tek yapmanız gereken sormak. Çok yanlış bilgilere sahipsiniz, bu olağanüstü bir durum” diyen Fauci’nin çabucak sonrasında Marshall için “Ne aptal adam, Ulu İsa” dediği açık kalan mikrofondan duyuldu.

Cumhuriyetçi Senatör Marshall’ın Fauci’nin kazandığı parayla ilgili kelamları salonda tansiyonu bir anda yükseltti.

Marshall ise, ondan sonrasında olayla ilgili bir açıklama yayınlayarak “Bana aptal demek Amerika’nın en az güvenilen bürokratının gerilimini azaltmış olabilir lakin gerçekleri silemez tabirlerini kullandı.

Alıntıdır