Şenol Güneş: Birebir takım ile çıkabilirim!

Tranduil

New member
16 Haz 2021
253
0
0
A Ulusal Futbol Ekip teknik direktörü Şenol Güneş ve Burak Yılmaz basın toplantısında konuştu.

İşte Şenol Güneş’in açıklamaları:

“Azerbaycan’da konutumuzda üzereyiz. İtalya maçında makûs oyunla berbat bir sonuç aldık. Moral bozukluğu olması olağan lakin hayat devam ediyor. Üzülmek değil, iş yapmak zorundayız. Galler maçında daha düzgün oyun ve daha uygun sonuç hedefliyoruz.”

“Sıcak bir ambiyans var. Mesken sahibiyiz aslına bakarsan. Çok hoş bir stadyum yapmışlar, umarım bu stadyuma uygun biçimde hoş bir maç yaparız. Makus oyunun mazeretini sunmak olmaz, aksiliğe bağlı olarak bir moral bozukluğu olması da olağandır.”

“Sorunları konuşmak yerine tahlillerini üreteceğiz. Kümeden çıkma bahtımız hala önümüzde. Biz bir aile olarak buraya geldik, bunun bozulmasını asla istemiyoruz. Sonuçlar ne olursa olsun kendimize inancımız var.”

“Grup maçlarına fazlaca süratli başlayıp düşüş de gösteren olabilir, yavaş başlayıp ilerde güzel sonuçlar alanlar da olabilir. Danimarka ve Yunanistan örneği var. Danimarka tatilden geldi diye haberler yapılmıştı. Son turnuvada Portekiz kümeden sıkıntı çıktı ancak şampiyon oldu. İtalya maçında onlar ne kadar üstünse biz de o kadar berbattık.”

“Hollanda ve Ukrayna maçını izledim. Tempolu bir maç oldu. 2-0’dan daha sonra rahat kazanacaklarını düşünürken 2-2 oldu. Futbol bu biçimde bir şey. Çok güzel oynayan İspanya skora yansıtamadı. İtalya maçında birliktelik de alsaydık makûs oyunumuz ortadan kalkmazdı. İtalya maçında oynayan oynamayan herkes performansının altındaydı. Bunun sorumlusu da benim.”

Geçmişte takılı kalmak yerine yarın yeni bir periyoda başlayacağız. Galler yeterli bir ekip. Savunma anlayışı olan, süratli adamları olan bir kadro. İki ekip da kazanmak istiyor. Bu durum oyun planlarını da değişebilir. Biz İtalya’nın kuvvetli olduğunu biliyorduk fakat karşılarında ne yapacağımızı görmek istedik. Lakin bakılırsamedik. Artık hiç bir şey yapmadığımız için tahminen her şeyi yarın yapacağız.

“AYNI TAKIM İLE ÇIKABİLİRİM”

“Alınan berbat sonuç her vakit eleştirilir. Buna hürmet duyarız. Futbolu izleyen her insanın bir görüşü vardır. Biz işin ortasındayız. Alana sürdüğümüz oyuncudan karşılığını isteriz. nazaranmediğimizde de yerine oburunu oynatırız. Kaan Ayhan mı 11’e gelir Ozan mı gelir ona bakacağız. Birebir takım da çıkabilirim. Oynayan oyuncularımız da uygun oyuncular.”

“Her oyuncuma güveniyorum o yüzden buradalar. Bizde saha sonuçları aksiyse değişiklikler daha fazla olabilir. Oyun manasında beklediğimizi bulamadıklarımı oldu ancak antrenmanda bakıyoruz bunu atlatmış görünüyorlar. Yarınki maçta değişiklik olsa bile az olacaktır.”

“BAŞARISIZLIKLARI KONUŞMAK YERİNE GELECEĞE BAKMALIYIZ”

Bakü’de oynayacak olmaktan memnunuz. Azerbaycanlı kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. İtalya maçında aldığımız sonuç olumsuzdu. Her gün yeni bir başlangıç. Başarısızlıkları konuşmak yerine geleceğe bakmalıyız. Kümedeki savımız devam ediyor. Sonuç ne olursa olsun Galler ve İsviçre maçlarının ehemmiyetini değiştirmedi.

“KAZANMAK İÇİN ALANA ÇIKACAĞIZ”

FIFA sıralamasına baktığımızda biz 3 ekibin da gerisindeyiz. Oyun olarak bakarsak bunları yakalayıp geçmek istiyoruz. Galler ve İsviçre maçları bizim için final. İtalya maçından birliktelik alsak bizim için avantaj olurdu. Lakin oyun makus olunca alamadık. Yarınki maç bu yüzden çok kıymetli. Rakibimizi tanıyoruz. Oyuncularımızla paylaştık. Kazanmak için alana çıkacağız.

Çağlar ve Umut denetim emelli antrenmana çıkmadı. Dün egzersize çıktılar. Rastgele bir sakatlığı olan oyuncumuz yok. Her futbolcum en güzelini yapmak için alana çıkacak. Galler’den daha üstün olduğumuzu gösterip galibiyet almaya çalışacağız.

Burak Yılmaz’ın açıklamaları:

“İlk maç mutlaka istemediğimiz bir başlangıç oldu. Açıkçası niçinlerini kendi ortamızda bulup bu vakte kadar hallettiğimizi düşünüyorum. Bize yakışmadı. Favoriye karşı başlamak dezavantajdı. Yarın yinedan hedefteyiz. Galler karşısında her zamanki Türkiye’yi izleteceğiz. İnşallah yarın istediğimiz kararı alırız.”

“Maçtan daha sonraki iki gün epeyce berbat durumdaydık. Üzgündük, kırılgandık… Hocamıza da teşekkür ediyorum. Bizimle ilgilendi toplantılar yaptı. Baktığımız vakit 6 puan amacımız var. Hocamız olumlu ve müspet toplantılarla bir daha bizi kendimize getirdi.”

“GRUPTAN ÇIKABİLİRİZ”

“Tabii ki kümeden çıkabiliriz. Birinci maçtaki olumsuz hava dağıldı. Yaptığımız kusurların farkındayız. Yarınki maçı kazanırsak kimi şeylerin değişebileceğini biliyoruz. Yarı final, final bunları düşünmek için erken. Bize güvendiğinizi biliyoruz. bu biçimde bir oyunu biz de beklemiyorduk. Yarından itibaren ne olduğumuzu gösterip kendi oyunumuzu oynayacağız. Öncelikli amacımız yarınki Galler maçını kazanmak.”

“Bizi kümeden çıkaracak formül 6 puan. 6 puanı almak için olan formülleri ise hocam açıklayacaktır.”

“Tüm Azerbaycan halkına teşekkürlerimizi iletiyoruz. Birinci günden bize kardeşleri olduğumuzu hissettirdiler. Kendi konutumuzda oynayacağız. İtalya’da büsbütün deplasmandaydık. İnşallah yarın Galler’e de burada deplasmanı yaşatırız. Bize yarın yalnızca Allah’ın müsaadesiyle bir galibiyet almak kaldı.”

“Galler’in bir oyun anlayışı var tahlillerimizi yaptık. 3’lü ya da 4’lü savunma oynamaları fark etmez. Benim tercihim savunmasız oynamaları.”