Tam 8 yıl evvel kaybolan MH370 uçağı ile ilgili şaşırtan savlar

celikci

Active member
25 Eyl 2020
6,589
0
36
Tam 8 yıl evvel kaybolan MH370 uçağı ile ilgili şaşırtan savlar
Yaklaşık 8 yıldır düştüğü yer hakkında net bir bilgi bulunmayan ve havacılık tarihinin en büyük gizemlerinden biri olarak kabul edilen Malezya Havayolları MH370 ile uçağı ile ilgili yeni argümanlar ortaya atıldı.

Dünyanın en büyük havacılık gizemlerinden biri kabul edilen, 239 yolcu ve mürettebatı ile 8 Mart 2014’te Kuala Lumpur’dan Pekin’e hareket ettikten kısa bir süre daha sonra iz bırakmadan ortadan kaybolan Malezya Havayolları MH370 ile uçağı ile ilgili yeni argümanlar ortaya atıldı.

Daha evvel, Malezya Havayolları’nın gizemli bir biçimde yok olan MH370 sefer sayılı uçağının yeni bir teknolojiyi kullanarak okyanusa düştüğü yeri tam olarak belirlediğini tez eden İngiliz havacılık mühendisi Richard Godfrey, bu sefer defa yeni keşifler deklare etti.

Godfrey, Weak Signal Propagation Reporter tahlilini kullanarak, uçağın izlediği son rotayı ayrıntılıca izledi. Godfrey, okyanusun üzerinde 360 derece dönüşler yapmak da dahil olmak üzere uçuşta alışılmadık hareketler gördüğünü belirtirken, pilot Zaharie Ahmad Shah’ın uçağı taammüden rotasından çıkarmış olabileceğini öne sürdü.

2014’TEN BERİ BULUNAMADI

Uçak, 8 Mart 2014’te ortasındaki 239 şahısla ortadan kaybolmuştu. Enkaz, 120 bin metrekareden çok alanı kapsayan dört yıllık, 200 milyon dolarlık milletlerarası arama çalışmasına karşın bulunamadı ve bu, kalıcı bir gizem başlattı.

Pazar günü bir televizyon programında konuşan Godfrey, “Herkes şimdiye kadar uçağın düz bir biçimde ilerlediğini var saymıştı. Hatta bugüne kadar otomatik pilotun kullanıldığına inanılıyordu. Fakat ben uçuşta faal bir pilotun olduğuna inanıyorum.” dedi.

Godfrey’in bulgularına nazaran, seyahatten üç saat daha sonra, uçak, yaklaşık 20 dakika süren sıra dışı bir bekleme sürecine girdi. Bekleme süreci, bir pilotun uçağı makul bir hava alanı ortasında, ekseriyetle iniştilk evvel, müsaade almak için havada geçirdiği vakte deniyor.

‘TAKİP EDİLDİĞİNDEN KORKMUŞ OLABİLİR’

Godfrey, “Güney Hint Okyanusu’nun en ücra köşesinde bir uçağı kaybetmeye çalışıyorsanız, bir bekleme tertibine girmeniz bana garip geliyor,” dedi. Havacılık uzmanı, pilotun, Malezya hükümetiyle irtibat kuruyor olabilir, takip edilip edilmediğini denetim ediyor olabileceğini belirtti.

8 yıl evvel meydana gelen hadisede eşinin öldüğüne inanılan Danica Weeks’in kocası Paul, Godfrey’in bulgularına kadar, uçağın mekanik bir arıza yaşadığında ısrar etmişti. Artık ise kazanın bir cinayet olduğuna inandığını deklare etti. Weeks, Sky News’e “Pilot olmadığını söylemek konusunda fazlaca kararlıydım” dedi. Weeks, kelamlarına “Ama artık yaklaşık sekiz yılın akabinde tüm bunları çöpe atmak zorundayım.” tabirleriyle devam etti.

Weeks, “Pilot olduğuna asla inanmadım. Ne yazık ki, Richard Godfrey bu noktada denetimin pilotta olduğuna inandığını söylemiş oldu. Ve bakın, bir hayalet uçak aradık, bulamadık. Bu yüzden belki bu temelde araştırma yapmalıyız.” dedi.

Alıntıdır