Tayvan’dan Ukrayna ordusuna katıldı

celikci

Active member
25 Eyl 2020
6,589
0
36
Tayvan’dan Ukrayna ordusuna katıldı
Memleketi Tayvan’dan yola çıkan ve uzun uğraşlar sonunda Ukrayna’ya ulaşan Naive Wang isimli Tayvanlı adam, resmi olarak Ukrayna ordusuna katıldığını duyurdu.

Rusya’nın Ukrayna’da akınları devam ederken, Tayvanlı Naive Wang isimli adam Rusya’ya karşı savaşmak için Ukrayna ordusuna katıldı. Tayvan’dan Ukrayna ordusuna katılan birinci kişi olduğu belirtilen Wang, orduya katılmak için pek güçlü bir etaptan geçti.

Tayvan basınına konuşan Wang, kendisine kucak açan ikinci vatanı için Tayvan ismine savaştığını söyleyerek, “10 yıla yakın Ukrayna’da yaşadım. Polonya’daki mülteci kampında istekli olarak çalışmam için iş teklifleri geldi. Buradaki kampta Ukraynaca ve İngilizcem yardımıyla mültecilere yardım etme imkanı buldum. En berbatına hazırım, tahminen yaralanacağım ya da uzuvlarımı dahi kaybedebilirim yada öleceğim, hatta esir düşersem bana azap dahi yapabilirler ben hepsine kendimi hazırladım” sözlerini kullandı.

‘ORDUYA YAZILANLARIN YARISI VAZGEÇTİ’
Wang, Ukrayna ordusuna yazılan insanların burayı bir kamp olarak gördüğünü söyleyerek, “Çatışmanın olduğu ön sınırlara geldikleri vakit mevt ile karşılaşıyorlar. Benimle birlikte orduya yazılan bireylerden yarısı daha vazifeye başlamadan vazgeçti. Eğitimin birinci gününde, hava saldırısı için sirenler çalar çalmaz iki kere sığınağa girmek zorunda kaldık. Daima bombaların sesini duyuyorduk ve yangın çıkıyordu. Vakit geçtikçe hava barut kokuyordu ve şayet yağmur yağmışsa bu koku daha da yoğunlaşıyordu” dedi.

’10 GÜNDÜR KIYAFET DEĞİŞTİRMEDİM’

Savaştaki zorluklardan bahseden Wang, “10 gündür birebir kıyafetleri giyiniyorum. Yalnızca iki gün art geriye askeri yemeklerden yeme fırsatım oldu. Yağmur altında nöbet tuttuk ve dördüncü günün sonunda bir bardak sıcak su içebildim” dedi.

Alıntıdır