Tayvan’dan Ukrayna’ya 8 milyon dolar yardım

celikci

Active member
25 Eyl 2020
6,589
0
36
Tayvan’dan Ukrayna’ya 8 milyon dolar yardım
Tayvan Dışişleri Bakanı Joseph Wu, Kiev Belediye Lideri Vitali Klitschko ile yaptığı imajlı toplantıda Ukrayna’ya 8 milyon dolar yardım yapılacağını deklare etti.

Tayvan Dışişleri Bakanı Joseph Wu ile Kiev Belediye Lideri Vitali Klitschko imajlı görüşme gerçekleştirdi.

Bakan Wu toplantıda Ukrayna’ya 8 milyon dolar yardım yapılacağını söylemiş oldu. Gönderilecek yardımın 3 milyon dolarının başşehir Kiev’e, 5 milyon dolarının ise 6 sıhhat kurumuna gönderileceği açıklanırken, alınan yardım sonucunın Tayvan’ın Ukrayna’ya gönderdiği yardımların 4’üncüsü olduğu açıklandı.

“RUSYA’NIN HÜCUMLARI MİLLETLERARASI SİSTEMİ TEHDİT EDİYOR”

Bakan Wu, Kiev Belediye Lideri Klitschko ile görüşmesinde, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik taarruzlarının yalnızca Ukrayna halkına büyük ziyan vermekle kalmadığını, hem de memleketler arası sistemi ve demokratik toplumu tehdit ettiğini söylemiş oldu.

Wu ayrıyeten Tayvan ve Ukrayna’nın demokratik ideolojiyi paylaşan ortaklar olduğunu ve totalitarizmin yayılmasını engellemek için iki ülkenin ön saflarda yer aldıklarını söz etti.

Belediye Lideri Klitschko ise Bakan Wu’ya, Tayvan hükümeti ve halkına yardım için teşekkür ederek, “Barış lakin son Rus askeri Ukrayna’dan ayrıldığında başlayabilir” dedi. Klitschko ayrıyeten memleketler arası toplumu Rusya’yı en kapsamlı biçimde kınamaya ve yaptırım uygulamaya çağırdı.

Alıntıdır