The Guardian’dan epey konuşulacak Trump-Biden argümanı

ManaTerapy

Global Mod
Global Mod
16 Haz 2021
4,527
0
0
The Guardian gazetesi, Donald Trump’ın ABD lideri olduğu periyotta Joe Biden’la birinci canlı yayın tartışmasına çıkmadan 3 gün evvel yaptırdığı corona virüsü testinin “pozitif” sonuçlandığını tez etti.

İngiliz The Guardian gazetesi, Donald Trump’ın eski Özel Kalem Müdürü Mark Meadows’un anılarını kaleme aldığı ve ilerleyen günlerde satışa çıkması beklenen “The Chief’s Chief” kitabının bir kopyasını ele geçirdi.

The Guardian’ın haberine bakılırsa Meadows kitapta, Trump’ın 2020 başkanlık seçimi periyodunda Biden ile çıkacağı canlı yayın düellosundan evvel Covid-19’a yakalandığı periyodundan bahsetti.

Buna göre Trump’ın “ilk müspet testi” 29 Eylül 2020’de Biden ile birinci canlı yayın tartışmasından 3 gün evvel sonuçlandı. Meadows’a göre olumlu test kararı, Trump’ın 26 Eylül’de Pensilvanya’daki seçim mitingi için Beyaz Saray’dan ayrıldığı sırada geldi.

“BAŞKANIN BEYAZ SARAY’DAN ÇIKIŞINI DURDURUN”

Meadows, bu biçimdeki Beyaz Saray Hekimi Sean Conley’in birinci olumlu test kararından daha sonra, “Başkanın Beyaz Saray’dan çıkışını durdurun. Covid testi müspet çıktı” söylemiş olduğini, fakat Trump’ı durdurmanın mümkün olmadığını söz etti.

Meadows, çabucak sonrasında Trump’a öteki bir sistemle tekrar test yapıldığını, bu defa kararın negatif sonuçlandığını belirterek, “Umarım birinci gelen test kararı yanlıştır” tabirlerini kullandı.

Meadows’ın Pensilvanya gezisi boyunca Trump’ın yakın etrafındaki herkese ona müspet biriymiş üzere davranmaları talimatını verdiğini belirterek, “Gereksiz riskler almak istemedim, lakin endişelenecek bir şey yoksa halkı alarma geçirmek istemedim ki bu yeni ve epeyce daha yanlışsız teste nazaran hiç bir şey yoktu” tabirlerini kullandı.

EKİM 2020’DE CORONAYA YAKALANMIŞTI

Evvelki ABD Lideri Trump, 2 Ekim 2020’de yaptığı açıklamada, kendisi ve eşi Melania Trump’ın testinin “pozitif” sonuçlandığını söz etmişti. Trump, denetim maksatlı 2 gün Walter Reed Askeri Hastanesine yatırılmış, sonrasındasında virüsü atlatmıştı.