Tonga’ya giden yardım gemisinde Covid alarmı

celikci

Active member
25 Eyl 2020
6,589
0
36
Tonga’ya giden yardım gemisinde Covid alarmı
Avustralya’dan Tonga’ya yardım materyalleri götüren gemideki 23 işçide Covid-19 tespit edildi. Geminin vazifesine devam edeceği ve yardım materyallerini ülkeye ulaştıracağı açıklandı.

Güney Pasifik’teki ada ülkesi Tonga’da meydana gelen su altı yanardağı patlamasının akabinde Avustralya ve Yeni Zelanda üzere ülkeler yardım gereçleri göndermeye devam ediyor.

Corana virüs salgının başlangıcından bu yana sadece 1 hadisenin görüldüğü ve salgının sıçramaması için sıkı önlemler alınan ada ülkesine yardım taşıyan bir gemide Covid-19 olayının tespit edilmesi panik yarattı.

Avustralya Savunma Bakanı Peter Dutton yaptığı açıklamada, cuma günü yola çıkan ve yarın ülkeye ulaşması beklenen Avustralya’ya ilişkin HMAS Adelaide isimli askeri yardım gemisindeki 23 çalışanın Covid-19 testinin müspet çıktığını tabir etti. Hususla ilgili Tongalı yetkililerle birlikte çalıştıklarını belirten Dutton, “Açıkçası yardıma epeyce gereksinimleri var. Fakat Covid-19 riskini de istemiyorlar” dedi.

Avustralya Savunma Bakanlığı tarafınca ondan sonrasında yapılan açıklamada, yardım gemisinin misyonuna devam edeceği ve yardım gereçlerinin inançlı bir biçimde ülkeye teslim edileceği tabir edildi.

Tonga’nın Hunga Ha’apai Adası’nda 15 Ocak’ta su altı yanardağı patlaması meydana gelmiş, Kanada, Avustralya, ABD, Şili, Peru, Ekvador, Yeni Zelanda, Fiji ve Japonya’nın da ortalarında bulunduğu birfazlaca ülkede tsunami uyarısı yapılmıştı.

Volkanik facianın yol açtığı tsunami niçiniyle 3 kişinin hayatını kaybettiği belirtilmişti. Yaklaşık 100 bin kişilik nüfusun yüzde 80’ininden çoksının meydana gelen patlamadan etkilendiği ülkede, biroldukca konut yıkılırken yüzlerce konutta ise hasar meydana gelmişti.

Alıntıdır