Trump, İspanya’daki sağcı başkan Abascal’ı kutladı

celikci

Active member
25 Eyl 2020
6,589
0
36
Trump, İspanya’daki sağcı başkan Abascal’ı kutladı
Eski ABD Lideri Donald Trump, “yaptığı inanılmaz işlerden” dolayı İspanya’daki çok sağcı Vox Partisinin önderi Santiago Abascal’ı tebrik etti.

İspanya’da mevcut durumda 3. büyük siyasi parti pozisyonunda bulunan Vox, başşehir Madrid’de kalabalık bir miting düzenledi.

Vox’un hafta sonu organize ettiği miting ötürüsıyla, İtalya’daki seçimleri kazanan İtalya’nın Kardeşleri partisinin önderi Giorgia Meloni, Macaristan Başbakanı Viktor Orban, eski ABD Lideri Donald Trump, eski Kolombiya Devlet Lideri Alvaro Uribe, Şili Cumhuriyet Partisi başkanı Jose Antonio Kast üzere dünyanın farklı yerlerinden sağ görüşlü siyasetçiler bildiri gönderdi. Trump, Vox başkanı Abascal’a hitaben uçaktan gönderdiği görüntü bildirisinde, şu sözleri kullandı:

“Yaptığı inanılmaz işlerden dolayı Santiago’yu tebrik ederek başlamak istiyorum. Hepimiz ülkelerimize has farklı durumlarda yaşıyoruz. Sonlarımızı koruduğumuzdan ve yeterli bir muhafazakar gündem oluşturduğumuzdan emin olmalıyız. İspanya büyük bir ülke ve bu biçimde olmaya devam etmesini istiyoruz. Bu yüzden, İspanyollar ve tüm dünya halkı için İspanya’da savunduğu tüm olağanüstü iletilerden dolayı Vox’a teşekkür ediyorum. Santiago’yu gerçekleştirdiği inanılmaz işlerden dolayı bir defa daha tebrik ediyorum.”

Vox’un mitingine Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki de katıldı.

VOX ÖNDERİNDEN AYRILIKÇI PARTİLERİN YASA DIŞI İLAN EDİLMESİ

Diğer yandan Vox önderi Abascal, mitingde yaptığı konuşmada, gelecek yıl yapılacak genel seçimleri kazanıp hükümete gelmeleri halinde, Katalonya’yı kastederek ayrılıkçı siyasi partilerin yasa dışı ilan edilmesi ve göçmenlere karşı sonların güçlendirilmesi hususlarında ülkeyi referanduma götürmeyi vadetti.

İspanya’da olağan kurallarda Kasım 2023’te yapılacak genel seçimler öncesinde yayımlanan anketler, ana muhalefette olan sağ görüşlü Halk Partisi’nin (PP), Vox ile parlamentoda hükümeti kuracak çoğunluğu elde edeceğini gösteriyor. PP ve Vox başkanları şimdiden ikili görüşmeler yapıyor. (AA)

Alıntıdır