Tümör belirtilerini aramak

Leyla

Global Mod
Global Mod
25 Mar 2021
3,092
0
1
Bir tanesi Enrico Iaccino Fethedilecek ganimet kesinlikle madeni para veya altın külçelerden oluşmasa bile, bu gerçek bir hazine avıdır. Bu durumda amaç, spesifik bir tümörün, büyük B hücreli lenfomanın varlığını kesin olarak gösteren bir sinyal bulmaktır. Bu gösterge, hücre iletişiminde çok önemli bir rol oynayan küçük kesecikler olan eksozomlardır. Bunu yapmak için Iaccino dedektif rolünü üstlendi ve Gilead Bilim Bursu Programından alınan fon sayesinde özel avını tamamlayarak hazineyi eve getirdi. “Sıvı biyopsi dünyasına yaklaştığımda, bu cihazla tümör hücreleri tarafından üretilen eksozom alt popülasyonlarının izini sürmeyi deneyebileceğimi hemen düşündüm. Böylece bu keseciklerin izlenmesi, yakalanması ve moleküler karakterizasyonuna yönelik bir protokolün doğrulanmasına ulaştım. Burs Programının finansmanı sayesinde, daha sonra aynı yöntemin diğer onkohematolojik patolojiler, özellikle de yaygın büyük B hücreli lenfoma bağlamında uygulanabilir olup olmadığını anlamaya çalıştım”, diye açıklıyor Catanzaro Üniversitesi’nde çalışan Iaccino ” Magna Græcia”.

Tümörler, Roberto’nun hikayesi: Onkohematolojik hastalıklarla savaşmak için Torino’dan Roma’ya bisikletle 700 km

kaydeden Irma D’Aria

28 Nisan 2023

Teşhis ve prognoz

Diğer tümörlerde bu veziküllerin analizinin, özellikle terapilere verilen yanıt açısından hastalığın izlenmesinde yararlı olduğu kanıtlanmıştır. Bu nedenle, onu büyük B hücreli lenfomaya da uygulayabilme fikri ortaya çıktı. “Tümörlü ve tümörsüz eksozomlar arasındaki “diferansiyel sıralama” protokolüm sayesinde, sadece niceliksel değil, aynı zamanda keseciklerde meydana gelen moleküler değişiklikleri de araştırmaya başladım ve eksozomların varlığı veya yokluğu nedeniyle moleküler bir imzayı tespit edebildim. Tümör, hastalığın ciddiyeti ve ilaca verilen yanıt. Yani tümörün belirli bir aşamasındaki mikroRNA profilinin anlık görüntüsünü almak.”

Nadir kan tümörleri, İtalya’nın hedefe yönelik ilaçlarla ilgili deneyimi

kaydeden Dario Rubino

24 Nisan 2023

Araştırmacının dediği bu metodolojinin özelliği hedef odaklıBunun nedeni, yalnızca tanı için geçerli olmakla kalmayıp aynı zamanda “terapötik” bakış açısından da potansiyel olarak yararlanılabilmesidir: ilgilenilen bir hedef olan bir belirteç tanımlandığında, hem tanı açısından hem de Terapötik açıdan bakıldığında, keseciklere doğrudan tümör hücreleri üzerinde etkili olan bir ilacın yerleştirilmesiyle sağlanır. Araştırmacı şu sonuca varıyor: “Bazı tümörlerin moleküler profilinin çıkarılmasında ve invaziv olmayan protokollerin standardizasyonunda kaydedilen tüm bu ilerlemeler, geleceğin hassas tıbbının temel taşı olacaktır.”

Lenfomalara karşı Car-T sağkalımı artırıyor

kaydeden Anna Lisa Bonfranceschi

23 Haziran 2023

Finansman

Iaccino’nun çalışması, Topluluk Ödülü ile birlikte her yıl Gilead Science’ın, ülkenin sağlığının (birey ve sağlık) korunması ve geliştirilmesi için iki önemli oyuncunun faaliyetlerini desteklemek amacıyla araştırmacılar ve dernekler tarafından yapılan projeleri ödüllendirdiği Burs Programı tarafından finanse edildi. kolektif, özellikle kronik hastalıklar bağlamında. Örneğin bu yıl, toplam 1,6 milyon avroluk finansmanla 62 proje ödüllendirildi.