Tümörler, dans yoluyla kendinize bakma

Leyla

Global Mod
Global Mod
25 Mar 2021
3,093
0
1
Sadece eğlence ve tutku olarak değil, aynı zamanda etkili bir sağlık müttefiki olarak dans etmek. Dans, tüm niyet ve amaçlar için fiziksel egzersizdir ve bu nedenle kilo kontrolüne, gizli kronik iltihabı azaltmaya ve vücudun daha verimli kalmasına yardımcı olur. Bu nedenlerle, Amerikan Dans Terapi Derneği tarafından da desteklendiği gibi, hem kadın hem de erkek tüm kanser hastaları için özellikle geçerli bir destek olabilir. Dans kültürünü hastalara destek olarak yaymak için, kanser hastalarına dans yoluyla yardımcı olan dünyanın ilk kar amacı gütmeyen derneği Dance For Oncology doğdu. 7 ve 8 Temmuz’da – söylemek yerinde olur – Treviso ili Monastier’deki Hotel Villa Fiorita’da öğretmenler için ilk resmi eğitim kursu ile danslar başlıyor.

Onkoloji için Dans

Dance for Oncology (D4O), resmi olarak geçen Nisan ayında bir fikirden yola çıkarak kuruldu. Carolyn Smith, dünyaca ünlü dansçı ve uluslararası dans hakimi, İtalyan TV izleyicileri tarafından Rai Uno’nun Yıldızlarla Dans Eden programında jüri başkanı rolüyle tanınan. O zamandan beri, proje için hazırlıklarını sunmaya ve dans okullarını önümüzdeki Ekim ayı başlarında hastaları karşılamaya açmaya karar veren her İtalyan şehrinden çok sayıda dans öğretmeninin imzasını topladı.

Smith, “Benim gibi her gün hastalıkla uğraşan birçok insanı düşündüm” diyor – Tedavi sürecinin başından beri, hastalığın vücut hareketlerimi ne kadar etkilediğini fark ettim. Eklemlerin hassasiyeti yavaş yavaş başarısız oldu. Bir dansçı olarak aldığım eğitim bu nedenle bana çok yardımcı oldu. Bu yüzden yaşadıklarımı aynı durumu yaşayanlarla paylaşmak istiyorum” dedi.

Tümörler, Roberto’nun hikayesi: Onkohematolojik hastalıklarla savaşmak için Torino’dan Roma’ya bisikletle 700 km

kaydeden Irma D’Aria

28 Nisan 2023

Öğretmenler için ilk resmi eğitim kursu, 8 ve 9 Temmuz’da Treviso ilindeki Monastier’deki Hotel Villa Fiorita’da düzenlendi. Burada elliden fazla öğretmen derslere katılmaya, kursun parametrelerini öğrenmeye ve Carolyn Smith ile birlikte projenin kurucu ortaklarıyla tanışmaya davet edildi: Ernestino Michielotto, Pietro Marchetti, Adriana Bonifacino, Paolo Ruggeri, Giorgian Putanu, Mauro Boldrini.

dans etmenin faydaları

“Dansın ruh sağlığı açısından faydalı etkileri var ve bunu birçok araştırmada bulduk. Adriana BonifacinoRoma’daki Idi-Irccs’de klinik ve tanısal göğüsler başkanı – Bunun nedeni, dansın kişinin vücuduyla yeniden olumlu bir ilişki kurmayı, sağlıklı bir imaj geliştirmeyi, hastaya bir kabullenme duygusu aşılamayı ve ona eski haline dönmesine yardım etmeyi başarmasıdır. dansın olumlu etkileri tartışılmazdır ve her yaştan ve farklı onkolojik yolları olan kadın ve erkekler için iyidir. “Aynı zamanda neşeyi, enerjiyi ve yeni dostlukları geri kazanmanın bir yolu” diye ekliyor Smith. .

Hatırladığın gibi Frederick SchenaKursa konuşmacı olarak katılacak olan Verona Üniversitesi’nde spor bilimleri profesörü olan, dansın bedeni ve zihni içerdiğini söylüyor: “Dans, çeşitli sistemleri ve organların çoğunu, işleyiş düzeylerini az çok uzun süre artırmak için uyarır. bunun sonunda, gerekli bir iyileşmeden sonra bir iyileşme beklenmelidir”. Sporculara dönüşmeden bile dans etmek, hastaların genellikle hastalığın sonsuza dek götüreceğini düşündüğü alışkanlıkları ve olasılıkları geri kazanmanıza olanak tanır.

Prostat, böbrek ve mesane kanseri: hastalar için hangi fiziksel aktivite?

kaydeden Tiziana Moriconi

28 Temmuz 2022

“Onkoloji için Dans, kanserden etkilenen insanların hastalıktan sonra normal bir hayata dönmeleri için harika bir fırsatı temsil ediyor” diyor. Mauro Boldrini, İtalyan Tıbbi Onkoloji Derneği (Aiom) ve onkolojik alandaki ana hasta dernekleri iletişim direktörü – Dans, nüksetmeleri önlemek için gerekli olan hareketi ve aynı zamanda diğer insanlarla sosyalleşmeyi teşvik eder. Aslında terapi gören hastalardaki en güçlü risklerden biri tam da depresyona girmektir. Bu derneğe üye olmak istedim çünkü yıllar içinde gördüm ki yenilikler sayesinde binlerce insan hastalığı yenerek iyi bir yaşam kalitesine kavuşabiliyor. Onkoloji için Dans’ın, taramaya katılımın daha düşük olduğu Güney Bölgelerinde bile bölgede giderek daha önemli, yapılandırılmış ve yaygın bir gerçeklik haline gelmesini umuyorum.”