Ünlü bilim insanından korkutan Covid-19 uyarısı: Birinci fazdayız

Leyla

Global Mod
Global Mod
25 Mar 2021
3,105
0
1
Dünyanın önde gelen üniversitelerinden Yale Üniversitesi’nde vazifeli profesör Nikolas Christakis, Covid-19 salgını ile ilgili tasa verici açıklamalarda bulundu.

ABD’nin en saygın eğitim kurumlarından Yale Üniversitesi’nde nazaranvli Profesör Nikolas Christakis, Covid-19 ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Aşının olmasına karşın corona virüsüyle çabanın devam ettiğini söyleyen Christakis, “Şu an savaşı bitirebiliriz. Şayet hepimiz aşı olursak bu savaş sona erer. Ben salgını iki faza ayırıyorum. Şu an birinci fazını yaşıyoruz. Toplumun belli bir kesiti aşı olursa ya da hastalanırsa bunu ortadan kaldırırız. Ancak bence biz şu an pandeminin sonunun başlangıcında değiliz. Biz pandeminin başlangıcının sonundayız” dedi.

Toplum bağışıklığının yüzde 83 düzeylerinde olması gerektiğinin altını çizen ve bu kitlenin ya aşı olarak ya da hastalanarak bağışıklık sağlaması gerektiğini söyleyen ünlü bilim insanı, “Fakat şu an virüs daha bulaşıcı. ötürüsıyla toplumun yüzde 85 ile 90’ının aşı olması gerekiyor. Ya aşı olunmalı ya da enfekte” sözünü kullandı.

İNSANLARIN HASTALIĞI KALABİLİR

Ünlü bilim insanı pandeminin ikinci dalgası ile ilgili ise, “Bu bir dalga, tsunami üzere ya da bir yangın üzere. Yangından daha sonra konutları bir daha inşa etmek gerekir. Bu ikinci fazdır. Biz de ikinci fazı 2022’de yaşayacağız ve 2023 ve 2024’e kadar bu biçimde geçecek. Bu fazdaki en makus sıkıntılar, virüsün yaratacağı tesirler. Covid-19’dan ölen her bir beşere karşı kalbinde, böbreklerinde ve ciğerlerinde sorun yaşanan 5 kişi olacak. Şu an hepimiz birinci fazdayız ve bu faz bitse bile tehlike devam ediyor” yorumunu yaptı.