Ünlü profesörden Covid-19 savı: İki hafta evvelinde bilgi gelmişti

ManaTerapy

Global Mod
Global Mod
16 Haz 2021
4,526
0
0
ABD’nin saygın eğitim kurumlarından Columbia Üniversitesi’nde misyonlu bilim insanı Profesör Ian Lipkin bir açıklama yaparak gündeme bomba üzere düştü.

Corona virüsü salgınının bir laboratuvarda çıktığına dair tezlerin hala netlik kazanamadığı günlerde Lipkin, salgını Çin’in geliştirdiğini ima eden açıklamalar yaptı. Profesör Lipkin, “Pekin idaresinin salgın konusundaki ihtar açıklamalarından iki hafta evvel salgından haberim vardı” dedi.

Corona virüsü salgınından 15 Aralık 2019 yılında haberi olduğunu söyleyen Lipkin, “Bana salgın haberi Aralık ayının ortalarında geldi. Dünya Sıhhat Örgütü, bu salgını yaklaşık 16 gün daha sonra kamuoyuna deklare etti” dedi. Yaklaşık 20 yıldır Çin’de çalışmalarını sürdüren Lipkin, “Hastalığı Hastalık Denetim Merkezi’nde bakılırsavli arkadaşlarımla ve Çin ulusal hükümetiyle birlikte takip ettik. Çin’de birlikte araştırma yaptığım arkadaşım Lu Jiahai de erken ihtar sisteminin hakikat çalışması durumunda bu salgını denetim altına alabileceğimizi söylemişti” sözünü kullandı.

KAYITLARA CORONA VİRÜSÜ OLARAK GEÇMEDİ

Lipkin’in açıklamaları memleketler arası kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. İngiliz siyasetçi ve Dış Bağlar Komitesi Lideri Tom Tugendhat, “Wuhan’daki salgının nasıl çıktığına dair birfazlaca soru işareti var. Bu salgının bir benzerinin yeniden yaşanmaması için bu soruların karşılıklarına muhtaçlığımız var” dedi.

İngiliz Mail on Sunday gazetesi ise Çinli yetkililerin 2019 yılının Eylül ayının sonlarında bir hastanın Covid-19’dan öldüğünü lakin bunun corona virüsü olarak kayıtlara geçmediğini aktardı. Gazete, 14 Kasım ve 21 Kasım’da da corona virüsü olaylarının görüldüğünü duyurdu.

ABD istihbaratının da o periyotta Çin’deki uydu imgeleri ve açıklamalar ötürüsıyla alarma geçtiği açıklandı. Washington’da global sıhhat hukuku üzerine uzmanlaşan profesör Lawren Gostin de emsal açıklamalar yaptı. Los Angeles Times’a konuşan Gostin, ” Wuhan’da yaşayan bir arkadaşım bölgede bir corona virüsü salgınının olduğunu ve durumun önemli olduğunu Aralık ayının ortasında söylemiş oldu” dedi.