Ukrayna’da siviller savaşa hazırlanıyor: Tahta silahlarla askeri eğitim

celikci

Active member
25 Eyl 2020
6,589
0
36
Ukrayna’da siviller savaşa hazırlanıyor: Tahta silahlarla askeri eğitim
Rusya ve Ukrayna içinde yaşanan tansiyon son devirde tırmanırken, mümkün bir savaş ihtimaline karşı Ukrayna teyakkuza geçti. Ukrayna’da siviller, orduya katılmak için eğitim almaya başladı.

Rusya ve Ukrayna içinde son periyotta yaşanan gerginlik Batı ve ABD’nin de dahil olmasıyla uygunca tırmandı. Rusya her ne kadar ‘Ukrayna’ya saldırmayacağız’ dese de sona asker yığmaya devam ediyor. Yaklaşık 100 bin Rus askerin bulunduğu bölgenin öbür tarafınca Ukrayna’da ise halk endişeli…

İngiliz Daily Mail gazetesi, Putin’in işgal gücüyle yüzleşmeye hazırlanan Ukraynalı sivillerin yer aldığı orduyu ortaya çıkardı.

Daily Mail, Ukrayna Yedek Bölgesel Savunma Kuvvetleri’ne yeni katılan askerlerin, Kiev yakınlarındaki genişleyen ve kullanılmayan bir fabrikada yaptığı askeri hazırlıkları gözlemledi.

KIYAFETLERİ BİLE YOK

Sivillerin, eksi altı derece üzere bir sıcaklıkta fabrikada eğitim aldığı vurgulanan yazıda, “orta sınıf profesyonellerin kimilerinin silahları ve üniformaları vardı, öbürleri ise yalnızca tahta silahlar ve bulabilecekleri en sıcak giysilere sahipti.” sözleri kullanıldı.

Sivillerin içinde bayanların da olduğu belirtilen haberde, istekli bir Ukraynalı bayan sivilin şu sözlerine yer verildi; “Avukat olmak için okuduğumda, bunun başıma geleceğini, bir gün silah tutacağımı asla hayal etmemiştim” dedi. İsmi açıklanmayan bayan, “Buraya tek başıma geldim lakin katılan birkaç avukatla daha tanıştım” dedi.

Bir öbür istekli ise, “Ailemi savunmak için üzerime düşeni yapmak istedim. Şimdiye kadar yalnızca bir ders aldım ve bu benim birinci pratik eğitim günüm. Silahım yok, yalnızca tahta silahım var. çabucak hemen üniformam da yok lakin gelecekler. Tehlikeyi düşündüm ve alışılmış ki bu büyük bir risk ancak ülkemi ve ailemi korumak için ne gerekiyorsa yapacağım. Hücuma uğrarsak ben de öldürmeye hazırım.” dedi.

Alıntıdır