Uyuşturucular ve cinsiyet disforisi, Porpora Marcasciano: “Böylece engelleyiciler, kendi hayatınızı özgürce seçmenize izin verir”

Leyla

Global Mod
Global Mod
25 Mar 2021
3,096
0
1
İtalya’da, 2018 ile 2021 arasında, Roma’daki Fiziksel kimlik ve psişik kimlik arasındaki uyum Hizmeti (SAIPIF) ergenler arasında erişimlerde %315’lik bir artış kaydetti. “Ama uyumsuzluğu veya cinsiyet disforisini azaltmak için ergenlik engelleyici ilaçlar alan ergenlerden bahsedersek – yani doğumda atanan cinsiyette kendilerini tanımamanın rahatsızlığı – İtalya’da yaklaşık on vaka var” diyor. Markascian morutransseksüel hareketinin tarihi sesi ve MIT (Trans Kimlik Hareketi) onursal başkanı.

Ergenlikte cinsiyet disforisi, ergenliği askıya alan ilaçlar ne için?

kaydeden Pasquale Quaranta

03 Şubat 2023

“Seksenlerde on iki yıl boyunca hormon aldım, sonra bıraktım – diyor Marcasciano, şu anda üyesi olduğu Bologna belediye meclisinden bir mola sırasında -. Yakın zamana kadar, çoğu zaman insanları yönlendiren bu cinsiyet onaylama arzusunun ameliyat olmak, doğduğumuzdan beri bize aşılanan ve bence aşılması gereken kadın-erkek ikilisinin içine düştü. Ancak bugün fikrimi değiştirdim. Bence her insan özgür olmalı hayatlarını ne yapacaklarını seçerler ve engelleyiciler bu yönde ilerlemelerine yardımcı olur. Bunların yalnızca, gencin kendi canına kıyma riskinin olduğu çok az seçilmiş vakada reçete edildiğini biliyorum. Kısacası, bunlar alınmaz. şeker olarak”.

ÖZEL – Cinsiyet disforisi ve uyuşturucular

vakalar az

Az sayıda vaka olmasına rağmen, ergenlik gelişimini askıya alan ilaçlarla tedavi, bazı gazetelerde yanlışlıkla bildirildiği gibi deneysel değildir, ancak İtalyan İlaç Kurumu Aifa’nın (21756/2019) bir tespiti ile onaylanmıştır.

Kendini iyi hissetmeyen bir vücut

40 yaşındaki Edoardo’nun Awakenings’in (Onepodcast) bir bölümünde ifade ettiği gibi, kişinin kendisininmiş gibi hissetmediği bir bedende yaşamak dayanılmaz olabilir: “Ergenlikle birlikte, bu yetersizlik duygusu acıya dönüştü. Vücudum tersine gitmeye başladı. Kimliğime yönlendi.Sırtıma bir şaplak bile sıktı canımı.İntiharı bile düşündüm ifade edemediğim o huzursuzluktan.Geçiş yolunu yapmaya sen karar vermiyorsun, yapmak zorundasın, bu bir gereklilik”. Ayrıca bu ihtiyaç için “cinsiyet değişikliği” yerine “cinsiyet onayı” yazmalıyız. Fark şu ki, daha önce hiç olmadığın bir şeyden değişmiyorsun, ama içimizde her zaman doğal olarak algılanan tür onaylanıyor.

bloker kullanımı

Engelleyicilerin kullanımı yeni bir şey değil. 1980’lerden beri bazı prostat veya meme kanserlerini veya endometriozis veya rahim fibroidlerini tedavi etmek için kullanılmaktadırlar. Ancak, açıkladığı gibi, merkezi erken ergenlik (CPP) olan kız ve erkek çocukları da tedavi etmek için Emily Sartorelli of Science on the Net: “Ergenliğe özgü cinsel gelişim çok erken yaşta veya çok hızlı gerçekleştiğinde, çeşitli türde sorunlara neden olma riskini basitleştirir. Temel olarak, belirli reseptörleri doyuran yapay bir hormon (GnRH agonisti) sağlanır. hipotalamik-hipofiz ekseni, sırayla bazı seks hormonlarının salınmasından sorumludur. CPP vakalarında, birincil ve ikincil cinsel özelliklerin (gonadlar, üreme organları, göğüsler, saç vb.) gelişimi bu nedenle geçici olarak bloke edilir veya yavaşlar. .) Genellikle tedavi 11-12 yaşına kadar devam eder, daha sonra vücudun cinsel olgunlaşma sürecine girmesi sağlanır”.

Cinsiyet disforisi, çünkü ilaçlar çocukların acı çekmesini önler

kaydeden Anna Maria Speranza

03 Şubat 2023

Cinsiyet disforisi ve ergenler, değişen bakış açısını dinleme

kaydeden Anna Cordioli

03 Şubat 2023

Yardımcı notlar

Bu nedenle terapistlerin elinde büyük bir sorumluluk vardır. Kendi kızlarını ve oğullarını hayal ettiklerinden farklı oldukları için kabul etmeyen ebeveynlerin sözde “onarıcı” terapi talepleri dinlenmeli ve anlaşılmalı, ancak gerekçeleri de yapıbozuma uğratılmalı ve cesareti kırılmalıdır. Ötekinin kimlik duygusunu apriori olarak reddetmek, acıya acı ekleme riskini taşır. Yine onu belirtiyor David LazzariPsikologlar Birliği başkanı, kültürel ve politik tartışma, “kanıtların ve bilimsel literatürün sakin ve nesnel bir değerlendirmesine” tabi kılınmalıdır. Lazzari, Cortina yayıncısı tarafından önümüzdeki Nisan’da yayınlanacağı duyurulan lezbiyen, gey, biseksüel, transgender ve non-binary kişilerle psikolojik danışma ve psikoterapi için yeni yönergeleri tanıtacak (düzenleyen: Vittorio Lingiardi, Guido Giovanardi, Nicola Nardelli ve Anna Maria Speranza).

Cinsiyet farklılıkları, İtalyan psikanalistler için uluslararası bir bakış

kaydeden Luca Bruno

03 Şubat 2023

Cinsiyet onaylama terapileri hakkındaki bu yanlış gerçekler

tarafından Jack Drescher

03 Şubat 2023