vazifeden alınan Imran Khan’dan komplo tezi

celikci

Active member
25 Eyl 2020
6,589
0
36
vazifeden alınan Imran Khan’dan komplo tezi
Pakistan’ın bakılırsavden alınan Başbakanı Imran Khan, Pakistan’ın Karaçi kentinde düzenlediği mitingde, “Pakistan’a karşı yabancı güçler tarafınca bir komplo kuruldu” dedi.

Eski Pakistan Başbakanı Imran Khan vazifeden alınmasının akabinde Karaçi’de düzenlediği mitingde destekçilerine seslendi.

Khan, mitingde hükümetin bir daha sonraki genel seçimlerde hile yapacağını argüman ederek, halkı erken seçim talep eden barışçıl protestolar düzenlemeye çağırdı.

KOMPLO SAVI

Kendisine dayanak verenlere teşekkür eden Khan, “Bu ülkeye karşı yabancı güçler tarafınca büyük bir milletlerarası komplo gerçekleştirilmiştir. nazaranv müddetim boyunca hiç bir ülkeye karşı olmadım ve her vakit insanlığın yanında oldum. Sevgili Pakistanlılar! Herkesle dost olmak istiyorum lakin ülkemizin kimsenin kölesi bulunmasına da müsaade veremem” tabirlerini kullandı.

MİSYONDAN ALINMIŞTI

Pakistan’da Ulusal Meclis’te Khan ve hükümeti için geçtiğimiz günlerde inanç oylaması yapılmış ve hükümetinin güvenoyu alamaması üzerine Khan başbakanlık bakılırsavinden alınmıştı. Khan’ın misyondan alınmasının akabinde bugün mecliste yapılan oylamada 174 “evet” oyu ile Pakistan’ın 23. Başbakanı Şahbaz Şerif seçilmişti.

Alıntıdır