Wp Engellediğini Nasıl Anlarız ?

Leyla

Global Mod
Global Mod
25 Mar 2021
3,063
0
1
WP Engellediğini Nasıl Anlarız?

Günümüzde internet kullanımının artmasıyla birlikte, WordPress (WP) gibi platformlar her geçen gün daha fazla kullanıcıya ulaşıyor. Ancak, kullanıcılar bazen WP'nin engellenip engellenmediğini anlamakta zorlanabilirler. Bu yazıda, WP'nin engellendiğini nasıl anlayabileceğinizi adım adım açıklayacağım.

1. Erişim Sorunlarına Dikkat Edin

WP'nin engellenip engellenmediğini anlamanın ilk adımı, sitenize erişimde yaşadığınız sorunlara dikkat etmektir. Eğer WordPress yönetim paneline erişimde sorun yaşıyorsanız veya sitenize giriş yapamıyorsanız, bu bir engelleme işareti olabilir. Tarayıcınızda "Bağlantı Zaman Aşımı" veya "Sayfa Bulunamadı" gibi hatalar alıyorsanız, engelleme olabilir.

2. Site Performansını İzleyin

WP'nin engellenip engellenmediğini anlamanın bir diğer yolu, sitenizin performansını izlemektir. Eğer siteniz normalde hızlı yüklenirken birdenbire yavaşlamışsa veya tamamen erişilemez hale gelmişse, bu bir engelleme işareti olabilir. Ayrıca, sitenizin arama motoru sıralamalarında ani bir düşüş fark ederseniz, bu da WP'nin engellenmiş olabileceğini gösterebilir.

3. Sunucu ve IP Adresi Kontrolü

WP'nin engellenip engellenmediğini anlamanın bir başka yolu, sitenizin barındırıldığı sunucunun veya IP adresinin engellenip engellenmediğini kontrol etmektir. Sunucunuzun veya IP adresinizin engellendiğini öğrenmek için, farklı bir cihaz veya ağ üzerinden sitenize erişmeyi deneyebilirsiniz. Eğer başka bir cihaz veya ağ üzerinden sitenize erişebiliyorsanız, sorun büyük olasılıkla sizin IP adresinizle ilgilidir.

4. İnternet Hizmet Sağlayıcınızla İletişime Geçin

WP'nin engellenip engellenmediğini anlamanın bir başka yolu, internet hizmet sağlayıcınızla iletişime geçmektir. Eğer sitenize erişimde sorun yaşıyorsanız ve diğer sitelere erişebiliyorsanız, internet hizmet sağlayıcınızdan yardım isteyebilirsiniz. Onlar, sitenizin erişiminde yaşadığınız sorunun nedenini belirleyebilir ve gerekli düzeltmeleri yapabilirler.

5. Güvenlik Duvarı Ayarlarını Kontrol Edin

WP'nin engellenip engellenmediğini anlamanın bir başka yolu, güvenlik duvarı ayarlarını kontrol etmektir. Eğer siteniz bir güvenlik duvarı tarafından korunuyorsa, bu güvenlik duvarı sitenize erişimi engelleyebilir. Güvenlik duvarı ayarlarınızı kontrol ederek, sitenize gelen trafiği izleyebilir ve gerektiğinde engellemeleri kaldırabilirsiniz.

6. İnternet Üzerinde Araştırma Yapın

WP'nin engellenip engellenmediğini anlamanın son adımı, internet üzerinde araştırma yapmaktır. Eğer sitenize erişimde sorun yaşıyorsanız ve diğer adımlar işe yaramıyorsa, benzer sorunlarla karşılaşan kişilerin deneyimlerini okuyabilir veya WP topluluklarında sorununuzu paylaşabilirsiniz. Bu şekilde, sorunun kaynağını bulmak ve çözüm bulmak daha kolay olabilir.

WP'nin engellenip engellenmediğini anlamanın birçok yolu vardır ve yukarıda belirtilen adımlar bu süreci daha kolay hale getirebilir. Eğer sitenize erişimde sorun yaşıyorsanız, panik yapmadan önce yukarıdaki adımları takip etmekte fayda var. Unutmayın, çoğu durumda, sorunun çözümüne ulaşmak mümkündür.