Yunanistan Cumhurbaşkanı, Kızılhisarlı Adası’nı ziyaret edecek

celikci

Active member
25 Eyl 2020
6,589
0
36
Yunanistan Cumhurbaşkanı, Kızılhisarlı Adası’nı ziyaret edecek
Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropoulou’nun yarın Antalya’nın Kaş ilçesi karşısındaki Kızılhisarlı Adası (Meis) ziyaret ederek Noel öncesi yapılacak şenliklere katılacağı belirtildi.

Yunanistan medyasında yer alan habere bakılırsa, Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropoulou’nun yarın sabah saatlerinden itibarilk evvel Rodos Adası’na geleceği oradaki ziyaretlerinden akabinde helikopter ile Antalya’nın Kaş ilçesine 1.8 mil uzaklıktaki Kızılhisarlı Adası (Meis) ziyaretlerde bulunacağı belirtildi.

Katerina Sakellaropoulou’nun adada belediye tarafınca Noel için düzenlenecek etkinliklere katılacağı adadaki tek ilkokulun ziyaret ederek öğrencilerle bir arada düzenlenecek şenlikte yer alacağı belirtildi.

Katerina Sakellaropoulou, son olarak 13 Eylül 2020 tarihinde Kızılhisarlı Adası’nı ziyaret etmiş ve burada kendisine adanın fahri hemşehrisi unvanı ve kentin Altın Anahtarı verilmişti.

“MEİS STRATEJİK BİR KIYMETE SAHİPTİR” DEMİŞTİ

Katerina Sakellaropoulou geçen yıl yaptığı ziyaret sırasında şunları söylemişti:

* Meis vatanın bedelli bir modülüdür. Yunanistan’ın haklarını şekillendirmek ve talep etmek için yalnızca stratejik değer taşımıyor. Ahlaki kıymeti daha da büyüktür. Vatanseverliğin manasını en yüksek sözüyle ağırlaştıran yerdir.

* 5 bin yıldır külçeşidini, geleneklerini ve geleneklerini koruyan Yunan takımadalarının doğu ucunda olan bir yeri müdafaaya devam edeceğiz. Adanın sıkıntılarını, turizm döneminin bitiminden daha sonra daha da ağırlaşan izolasyon hissini, sıhhat sigortasının yetersizliğini, yetersiz altyapıyı biliyorum.

* Ayrıyeten adada, deniz kenarı, limanın bir daha inşası, okul ünitelerinin ve yol ağının bakımı, Ai Giorgis kilisesinin yenilenmesi üzere hayat şartlarınızı güzelleştirecek kıymetli geliştirme projelerinin başlatıldığını da biliyorum. Bu niçinle, bugünden itibaren Kastellorizo vatandaşı olarak kabul edilmem benim için büyük bir onurdur.

* İçinizden biri, artık topluluğunuzun bir üyesi, ulusal dayanışma ve birlik ile her türlü zorluğu zayıflatacağımıza ve her türlü müdahaleyi engelleyeceğimize katiyetle inanıyorum.

Alıntıdır