Yunanistan ve Mısır’dan iş birliği protokolü: Mısır askerini Yunanistan’da eğitecek

celikci

Active member
25 Eyl 2020
6,589
0
36
Yunanistan ve Mısır’dan iş birliği protokolü: Mısır askerini Yunanistan’da eğitecek
Yunanistan’ın başşehri Atina’da bugün düzenlenen merasimde Yunanistan Genelkurmay Lideri Konstantinos Floros, Atina’ya resmi bir ziyaret gerçekleştiren Mısır Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Lideri Korgeneral Mohammed Farid Hegazy’i Atina’da Genelkurmay Başkanlığı’nda karşıladı. Konuk Genelkurmay Lideri Mohammed Farid Hegazy’nin 8 Temmuz Perşembe gününe kadar Atina’da kalacağı açıklandı. Mevzu ile ilgili açıklama ve imzalanan protokol fotoğrafları Yunanistan Savunma Bakanlığı tarafınca medyaya dağıtıldı.

AKDENİZ, ORTADOĞU VE KUZEY AFRİKA’DAKİ GELİŞMELER DEĞERLENDİRİLDİ

Genelkurmay Lideri Mohammed Farid Hegazy, bugün Konstantinos Floros ile Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopulos ile de makamında bir ortaya gelerek görüştü. Görüşme sırasında, mevcut bölgesel ve memleketler arası gelişmelerin yanı sıra Akdeniz, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’daki güvenlik ve istikrar üstündeki tesirlerine odaklanarak karşılıklı çıkar mevzuları gündeme getirildi, her iki ülke için de en değerli ve öncelik olduğu üzerine mutabık kalındığı her iki tarafça açıklandı.

ORTAK TATBİKATLAR DEVAM EDECEK

Bu bağlamda, iki ülkenin, bilhassa askeri seviyede, geniş bir ortak eğitim ve tatbikat ağı aracılığıyla geliştirdikleri yakın bağlardan, tam bir muvaffakiyet ile gerçekleştirilen ve halihazırda planlanmış olan ve tamamlanmış olan ortak eğitim ve tatbikatların bilgileri konuşuldu. “BRIGHT STAR 21” ve “MEDUSA 11” üzere planlanmış ve yakın gelecekte yeniden gerçekleştirilecek olan tatbikatlardan büyük memnuniyet duyulduğuna vurgu yapıldı.

YUNANİSTAN VE MISIR ALAKALARI GELİŞTİRİLECEK

Genelkurmay Lideri Konstantinos Floros, Yunanistan’ın memleketler arası hukuka olan sıkı bağlılığına, düzgün komşuluk bağlantılarına ve uyuşmazlıkların tahlili için bir temel olarak dürüst diyaloğa atıfta bulunurken, Yunan ve Mısır Silahlı Kuvvetleri ile içindeki aslına bakarsan var olan kusursuz ilgileri ve iş birliğini daha da güçlendirmeye olan ilgisi vurgulanırken, yeni işbirlikleri ve faaliyetler üzerine çalışıldığı açıklandı.

MISIR ASKERİ KUVVETLERİ YUNANİSTAN ASKERİ EĞİTİM KURUMLARINDA EĞİTİLECEK

Mısır Genelkurmay Lideri Mohammed Farid Hegazy, Yunan mevkidaşı ile geliştirdiği özel dostluğa atıfta bulunarak, kusursuz bağlantılar hariç, iki ülkenin Silahlı Kuvvetleri içindeki ortak tatbikatların yürütülmesinden elde edilen sonuçları kıymetlendirdi. Yunanistan ve Mısır içinde ulusötesi ve askeri seviyede, daha geniş bölgede barış, güvenlik ve istikrarı sağlamak için iki ülke içindeki bağlantıları askeri seviyede daha da güçlendirmeye olan bağlılığını söz etti.

Bu resmi ziyarette iki Devletin Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Liderleri tarafınca, Mısır Askeri Kuvvetlerinin, Yunan Askeri Eğitim Kurumları’nda eğitim sağlanması için İşbirliği Protokolü’nün imzalandığı belirtildi.

Alıntıdır