Zelenskiy ‘kimseden korkmuyoruz’ dedi, halka davet yaptı

celikci

Active member
25 Eyl 2020
6,589
0
36
Zelenskiy ‘kimseden korkmuyoruz’ dedi, halka davet yaptı
Ukrayna Devlet Lideri Vladimir Zelenskiy, Rusya niçiniyle artan tansiyon niçiniyle halka sükunet davetinde bulunarak, “Planlı hareket ediyoruz. O yüzden kimseden korkmuyoruz, panik yapmayın, her şey denetim altında” dedi.

Rusya’nın Ukrayna sonlarında sürdürdüğü tatbikatlar ve epey sayıda ülkenin Ukrayna’daki vatandaşlarına ülkeyi terk etme daveti yapmasıyla tansiyon giderek tırmanıyor.

“YÜZDE 100 BİLGİ var ise…”

Ukrayna Devlet Lideri Vladimir Zelenskiy, ABD basınının ABD istihbarat raporlarına nazaran önümüzdeki 16 Şubat’ta, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal edeceğine yönelik haberine atıfta bulunarak, “Rusya’nın 16 Şubat’ta Ukrayna’yı işgal edeceğine dair yüzde 100 bilgi var ise bu ek ayrıntıları bize sunun. Bugün bu bilgi havuzunda derin ve tam ölçekli savaş için ağır bilgiler var. Hatta bunun için tarihler bile açıklanıyor” dedi.

“KENDİMİZE GÜVENİYORUZ”

Zelenskiy, “Rusya’nın hücum ihtimaliyle ilgili her an sürprizle karşılaşabileceğimizi biliyoruz. Kendimize güveniyoruz. Bu cins teşebbüslerin önce duyurulmadan olacağını anlıyoruz. Bu niçinle her şeye hazır olmamız gerektiğine çalışıyoruz. Rastgele bir taraftan, rastgele bir sondan rastgele bir adıma hazırız. Bence uzmanlarımız, çalışanımız, bakanlıklarımız ve ordumuz fazlaca önemli bir düzeyde çalışıyor” halinde konuştu.

“HER ŞEY DENETİM ALTINDA”

Tüm tehditlere karşı tedbirler aldıklarını ve askeri tatbikatlar düzenleyeceklerini söyleyen Zelenskiy, sükunet davetinde bulundu.

Zelenskiy, “Herhangi bir akının evvel devlet ortasında istikrarsızlaştırmayla başladığını biliyoruz. hem de hudut bölgelerimizde tatbikatlarımız da olacak. Planlı hareket ediyoruz. O yüzden kimseden korkmuyoruz, panik yapmayın, her şey denetim altında” tabirlerini kullandı.

BAKANLIKTAN “SÜKUNET” DAVETİ

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı da ülkedeki panik havasını dağıtmak için halka sükunet davetinde bulundu. Açıklamada, “Şu anda sükuneti korumak, ülke ortasında konsolide olmak, istikrarı bozacak ve panik çıkaracak hareketlerden kaçınmak kritik derecede kıymetlidir. Rusya’yı diplomatik diyalog doğrultusunda tutmak emeliyle tansiyonu azaltmak ve memleketler arası ortaklardan somut takviye almak için çalışmaya devam ediyoruz” denildi. İHA

Alıntıdır