Zelenskiy: NATO’nun diplomasisiyle artık ilgilenmiyorum

celikci

Active member
25 Eyl 2020
6,589
0
36
Zelenskiy: NATO’nun diplomasisiyle artık ilgilenmiyorum
CBS kanalında yayınlanan 60 Minutes programında konuşan Zelenskiy, NATO’ya yönelik tenkitlerini sürdürerek “Ülkemde yıkıma yol açan diplomasileriyle artık ilgilenmiyorum” dedi.

Ukrayna Devlet Lideri Volodimir Zelenskiy, Rus işgalinin sona ermesi için NATO’nun yürüttüğü diplomatik teşebbüslerle “artık ilgilenmediğini” söylemiş oldu.

CBS kanalında yayınlanan 60 Minutes programında konuşan Zelenskiy, “Diplomasi için çalışmak sonuç getirmiyor. Bütün bunlar hayli bürokratik” dedi. “Ülkemde yıkıma yol açan diplomasileriyle artık ilgilenmiyorum” diye konuşan Ukrayna başkanı, daha evvel de Ukrayna’da uçuşa yasak bölge ilan edilmesi talebini reddeden NATO’yu zayıflıkla suçlamış ve askeri ittifakın ülkesindeki ölümlerden sorumlu olduğunu belirtmişti.

“TÜM DÜNYA RUSYA’NIN HATALI OLDUĞUNU BİLİYOR”

Ukrayna Devlet Lideri Zelenkiy, gece saatlerinde de toplumsal medya hesaplarından halka seslenerek “Ruslar dünyayla bağlantılarını kaybettiler ve bizim hatalı olduğumuzu sav ediyorlar. Tüm dünya onların hatalı olduğunu biliyor. Bucha’da olanlardan güya biz sorumluyuz. Kramatorsk saldırısını bizim yaptığımızı söylüyorlar. halbuki onların propaganda araçları haberlerini yaptı ve roket onlar tarafınca işgal edilen yerden atıldı” diye konuştu

Zelenskiy, “Donbas’ta ömrü mahvettiler, güya biz hatalıyız. Çocukları bayanları öldürdüler sekiz sene. Tüm bunlar endişeler yüzünden meydana geldi. Dehşet büyürse katliama döner. Ukrayna tüm bunları durduracak. Hakikat kazanacak, Ukrayna kazanacak” tabirlerini kullandı.

Alıntıdır