Cinzia, kaslarda bir göğüs ve bir tümör: “Kenya'da onlarla yüzleşmek için gücü buldum”

Leyla

Global Mod
Global Mod
25 Mar 2021
3,287
0
1
En kısa sürede Kenya'ya dönme: Bu, on gün hastanede yatışta Milanese hastane odasında, uterus, serviks, tüp ve yumurtalıklar çıkarıldıkları müdahale için sabit düşüncesiydi. 2023'te bir fibroma içinde gizlenmiş bir Leaomiosarkom, uterus da dahil olmak üzere bazı organların pürüzsüz kas kumaşlarını etkileyen nadir bir tümör olduğunu söylediler.

Kenyota sahilinde, Cinzia Pietropoli (bugün 59 yaşında, aslen Polesin'den, Veneto'da ve Carate Brianza'da yaşıyor) Kenya okul masasında, diğer gönüllülerle birlikte, birçok kırsal alandaki çocuklar için yemek ve yeterli eğitimi garanti eden bir dernek vermişti: aksi takdirde okula katılma fırsatı olmayan 600'den fazla. Bir proje, ikincisi, 2017 doğumlu, tıpkı meme kanseri olmanın beklenmedik haberlerini aldığında. Onu etkileyen iki neoplazmla ilgili zorluklara rağmen, Kenya'nın birçok topluluğuna yardım etmede güç ve kararlılıktan oluşan bir hikaye.

Göğüs Sağlığı Bülteni

29 Kasım 2024

Kenya gezisi

“My nephew Karen at the age of 29 was in the hospital with a papilloma virus and my mother had multiple myeloma – Cinzia tells us, who, married and with a son, before dealing with the association with the association was the direction of direction in a multinational – I had to do something, anything: I ran away in Kenya, a country that I have known for twenty years, almost in search of a miracle. From school to help study the children of many rural communities: I 31'i bir marşla 'Forza Karen' ile yaptı.

Oradan her şey başladı: arkadaşlar, tanıdıklar, şirketler, emekliler bile yeni banklar yapmak veya okul materyalleri göndermek için para bağışlamaya başladılar. Annesi mesajlar hissetti ve ona her geçen gün sipariş vermeyi başardığını sordu. “Hastalık onu alana kadar ona sormaya devam etti, bu taahhütte pes etmememi ve devam etmememi teşvik etti. Bu arada – devam ediyor – yeğenim başarılı bir şekilde ameliyat edildi ve bunun yerine, bir kontrolden sonra meme kanseri olduğunu keşfettim. Bu yüzden Mayıs 2017'de bir kadran geçirmem ve sonra radyoterapi yapmak zorunda kaldım”.

Dünyada meme kanseri artışı vakaları: Burası nerede ve ne kadar

14 Mart 2025

Hastalığı düşünmek için zamanınız yok

Tümöre rağmen, Cinzia durmaz. “Hastalık hakkında düşünmek için yeterli zamanım yoktu – ekliyor – kafam her zaman Kenya'daydı, terapiyi yapmaya gittiğimde bile. Bazen sağlık çalışanı bana ne gülümsemem gerektiğini sordu. Sadece mutlu olduğumu söyledim. Diğer banklar emredildi.

Diğer yedi gönüllü ile birlikte Cinzia, projesini bir ODV'ye, gönüllü bir organizasyona dönüştürür ve dayanışma seyahati yoluyla, birçok bağışçının Kenya'da yapılan birçok bağışçıya dokunmasını sağlamaya başlar: 14 okula sağlanan 47 okula sağlanan, Malindi, Watamu, Kakamu, Kakamu, Mombala inşa eden okullar arasında sıfırdan inşa edilen 47 okula. ve köylerde içme suyuna erişim sağlamak için. Ve daha sonra Langobaya'da, Cinzia'nın çok gurur duyması gereken bir girişimi olan bir çiftlik projesi: “180 metre derinliğinde bir kuyu ile 180 metre derinliğinde bir kuyu oluşturulduğu bir kule ve meyve ve sebze yetiştirmenizi sağlayan ve şikâtleri garanti etmenizi sağlayan bir sulama sistemine sahip bir kule, tüm topluluğun hayatını dönüştüren bir proje – açıklıyor – bir sulama sistemi ile bir kule, tetikte bir keçi, beslenmeye, beslenmeye, beslenmeye, kârlara zarar vermeye izin vermeye izin veriyor, sürdürülebilir gelecek “.

Endometriyum kanseri, daha fazla hasta immünoterapiye erişebilecek

05 Şubat 2025

Yine bir leiomosarkom için ameliyathanede

Ancak bir yandan dernek büyümeye devam ederse, diğer yandan Cinzia'nın sağlık sorunları bitmedi. Doktorların 2022'de, meme kanserini geçtiklerini söyledikten bir yıl sonra, aslında anormal bir uterus kanamasından sonra ameliyathaneye dönmeye zorlandı. Sebep, tüm araştırmaların doğrulandığı gibi, pürüzsüz kasların (yumuşak dokular) olduğu, ancak uterus, retroperitoneo (karın arkasında) ve intestin seviyesinde daha sık olan vücudun herhangi bir yerinde ortaya çıkabilen nadir bir tümör olan bir leomiosarkomun varlığına bağlanmıştır. Genel olarak, bir süre sonra bile metastaz üretebilen bu tip tümör tedavisi cerrahidir ve tümör kütlesinin ve gerekirse diğer kumaşların veya komşu organların çıkarılmasını içerir.

“Tahmin edebileceğiniz gibi, bir meme kanseri yaptıktan sonra bu nadir tümörün beni çok istikrarsızlaştırdığını keşfetmek – Cinzia – Doktorlar her şeyi uzaklaştırarak, uterus, yumurtalıklar, tüp. Kısacası, yüzleşmek için başka bir kanıttı. O zaman, üç katlı içsel Sutür ile kolay değildi: Convalesans bile, Cornier'e izin vermedim.

Cinzia'nın düşüncesi, Afrika ülkesine geri dönebilmek ve devam eden faaliyetleri izlemek için hızlı bir şekilde geri dönmekti. “Sorunumla, birçok mola vermeyi göze alamadım – ekliyor – ama çok pahalı olmayan doğrudan bir hava uçuşu bulmayı başardığım anda gittim. Ve büyük Afrika ailemi bulmak güzeldi”.

Giulia ve Meme Kanseri: “Koşmak vücudumla barış yapmama yardımcı oldu”

Barbara Orrico tarafından

06 Aralık 2024

Kenya zihin için bir ilaç olarak

Her 4 ayda bir Cinzia, leiomosarkomun vücudun diğer kısımlarına yayılmadığını kontrol etmek için kontrast sıvı olan bir BT'ye tabi tutulmalıdır. Ancak bu arada, diğer gönüllülerin temel yardımıyla, Kenya'daki derneğin faaliyetlerini takip etmeye devam ediyor ve burada iki buçuk ayda bir geri dönüyor.

Tümörün yeniden ortaya çıkma korkusu her zaman oradadır, altını çizer ve her kontrolde, sınavların sonuçlarının her şeyin en iyiye gittiğini doğruladığı an içinde sistematik olarak düşen bir anksiyete durumu olduğunu inkar etmez.

“Öyleyse bir sonraki kontrole kadar artık düşünmüyorum ya da daha az düşünüyorum – sonuçlandırıyor – şüphesiz Kenya, Başkan Yardımcısı ile derneğin tüm gönüllüleri Maura MallusOkumayı ve yazmayı öğrenen çocukların gülümsemesiyle birlikte, benim için bir ilaçtan daha fazlası oldular: zihin için bir ilaç, büyük zorluk anlarının üstesinden gelmeme ve umut için yer bırakmama yardımcı oldu “.