Fibromiyalji, 133 gün boyunca açlık grevi yapan hastalar: “Sonunda, hükümet bize yardım ediyor”

Leyla

Global Mod
Global Mod
25 Mar 2021
3,235
0
1
Dinlenmek istiyorlar, dikkate alınmak istiyorlar. Bunlar fibromiyalji hastalarıdır, yani kaslarda ve lifli bağ yapılarında (bağlar ve tendonlar) ağrı. Ve şimdi artık sessizce geçemezler. Bunun için 133 gün önce AISF ODV (İtalyan Fibromiyaljik Sendrom Derneği) tarafından düzenlenen bir röle grevine başladılar. Amaç, “hükümetimizden bizi dinlemesini istemek”. Ama bugüne kadar henüz hiçbir şey olmadı.

Fibromiyalji, semptomları tanımak için bir uygulama var

16 Ekim 2023

“Ben, fibromiyalji bıktım”

Onlar için konuşuyor Alessandra GiustettiTurin eyaletinde küçük bir kasabada yaşayan. “Haziran 2024'te fibromiyalji teşhisi, kronik hastalığı devre dışı bıraktım, yaygın bir iskelet kası ağrısı ve yorgunluğu (özellikle kadınlar -. ayrıca uyku bozuklukları, kronik yorgunluk, keşif nörolojik değişiklikleri ve baş ağrısı ve irritabl kolon sendromu gibi diğer birçok semptom ile karakterize edilir ve semptomlar her zaman aynı yoğunlukta veya aynı yerçekimi ile mevcut değildir.

Kronik ağrı, yüzleşmek için daha fazla antrenman yapalım

Aureliano Stingi tarafından

07 Ekim 2024

Hastalığın LEA'ya yerleştirilmesi

Alessandra'nın ve onu seven fibromiyalji ile uğraşması gereken bir yoldur. “Yıllardır fibromiyaljiyi bir hastalık olarak tanımaya çalışıyorsunuz ve eklemesinin LEA'da (temel yardım seviyeleri) talep edildiğini açıklıyor -. 12 Mart için, hastalar hükümetimizden onları dinlemesini istemek için 133 gün boyunca röle grevine katılıyor, ancak hiçbir şey olmadı.”

Ve devam ediyor: “Haziran 2024'ten beri bu hastalığa bana teşhis edildi. Size gereksiz yere ferahlık bulmaya çalıştığım sürekli ağrı ile işkence gören beyaz gecelerden bahsedebilirim ve sonra sabah 6'da, beni yetiştirme zamanı geldiğinde, kocamdan yardım isteyin çünkü yalnız hareket edemiyorum. Giyinmeme yardımcı oluyor ve sonra kendimi sık sık hata yapmak için anksiyete ve panik ataklarla vurulduğum işe sürüklemeye çalışıyorum “.

Plasebo ile acıyı nasıl kandırılır

Giuliano aluffi tarafından

20 Şubat 2019
Zihnin kaygısı ve karışıklığı

Hepsi burada değil. “O zaman karışıklık gelir (fibrofog): zihin içiyor ve konuşmak için mücadele ediyor -Giustti'nin alt çizgileri -. Bütün gün çalışmak, öğleden sonra ağrı ve yorgunluk kötüleşir. Ancak maalesef devam etmelisiniz: yaşam maliyetleri, uzman ziyaretleri ve aynı ilaçlar. Kimse bize gerekli tanınır. “

Dolayısıyla, fibromiyaljinin temel yardım seviyelerine dahil edilmesi talebi. “Size geçen yıl Ağustos'tan Eylül'e kadar beni tedavi etmek için toplamda yaklaşık 3.000 avro harcadığımı söyleyebilirim – Giustti'yi sona erdiriyor – iki kızı olan basit bir çalışanın olduğumu ve diş hekimine veya psikologa gitmeyi seçmenin zor olduğunu garanti edebilirim. Bu, her şeyle sürekli bir mücadele.