Lula, Dang'e Karşı İlk Brezilya aşısını duyurdu

Leyla

Global Mod
Global Mod
25 Mar 2021
3,235
0
1
Başkan hükümeti Luiz Inácio Lula da Silva Yeşil-altın devlet sağlık sistemi SUS'ta 2026'dan itibaren 60 milyon doz sunma vaadiyle, dang'e karşı ilk tamamen ulusal ve tek doz aşının büyük ölçekli üretimi için bir anlaşma yaptığını açıkladı. Federal hükümetin bir basın açıklamasına göre, dozlar “talep ve üretim kapasitesine dayalı miktarın genişletilmesi” ile iki ila 59 yaş arasındaki nüfusa yönelik olacaktır. Buna ek olarak, hükümet “girişimin Brezilya endüstrisini güçlendirmek, özerklik vermek ve SUS için yeni çözümler aramak için bir strateji entegre ettiğini” bildiriyor.

İtalya'nın kapılarında tropikal salgınlar. Uzman Uyarı: “Salgınları kesiyoruz”

Donatella Zorzetto tarafından

13 Şubat 2025

Ortaklık

Dang'e karşı Brezilya aşısı, Butantan Enstitüsü ile Çin şirketi Wuxi Biologicals arasındaki ortaklığın sonucudur ve üretim Sağlık Bakanlığı'nın yerel kalkınma ve yenilik programı aracılığıyla gerçekleşecektir. Nüfus için sunulmadan önce, aşı Brezilya Sağlık Gözetim Ajansı Anvisa'da kaydedilmelidir.

Hükümet, “Program, Brezilya'daki dang ile mücadelede büyük bir adım atıyor, çünkü kurumların üretim yeteneklerinin birleşimi, aşılamanın genişlemesine izin verecek” diyor hükümet, ” Dang'e karşı% 100 Brezilya aşısı sunuyor “.

Dang, hastalığın semptomları nelerdir

Redazione Salute tarafından düzenlendi

02 Ekim 2024

Konular