“Papa, canlandım!” İsrail rehineleri, çile hakkında bilgi vermek için devlet.

Elif

New member
16 Haz 2021
1,101
0
0
Doron Steinbrecher, Gazze'deki Hamas esaretinde 15 aydan fazla bir süredir serbest bırakıldıktan sonra ilk halka açık yorumlarını bir videoda yaparken bir daha asla pembe giymeyeceğine yemin etti.

Bir yıl önce, kaçıranlar tarafından yardımla hafif, pembe bir sweatshirt yapılan bir rehin videosunda sahne aldı. Filistinli militan grubu Hamas geçen ay yayınladığında, hafif bir macenta pist takım elbise taşıdı ve solgun görünüyordu.

Bayan Steinbrecher (31), Bayan Steinbrecher (31), Gazze'de Gazze'de ve bazen Gazze'de gülümsediğini ve gülümsediğini söyledi.

“Bu sefer bir kanepede rahatça oturuyorum, ailem beni sıcak ve hoş bir yerde izliyor” dedi. Kırılmadığını aktarmaya çalıştı ve herkese “iyiyim” göstermesinin önemli olduğunu söyledi.

Aileler ve sempatizanlar inatla İsrail rehinelerinin yurtiçinde ve yurtdışında serbest bırakılması için kampanya yürüttüğünde, çoğu insan onları sadece posterlerden bakan yüzler olarak biliyordu. Şimdi, 19 Ocak'tan bu yana 16 İsraillilerde, Hamas ile ateşkes sözleşmesinin bir parçası olarak, video kliplerdeki bu akılda kalıcı yüzler, sosyal medya yayınları ve akrabaların hayat hakkındaki açıklamaları, katlandıkları acı çekmeye hitap ediyor.

Gönderdikleri kısa mesajlar, serbest bırakılması için çalışan herkese ve ancak son rehin serbest bırakılana kadar vazgeçme istekleri içindi.

Bu haberin aciliyeti Cumartesi günü, yayınlanan yayınlanan üç rehinenin zayıflamış devleti, Eli Sharabi, 52; Veya Levy, 34; ve Ohad Ben-Ami, 56.

Bazı akrabalar, daha önce serbest bırakılan rehinelerin genellikle gıdalardan çıkarıldığını, ağır kilo kaybı ve kas kütlesi yaşadığını ve nadiren güneş ışığının görüldüğünü söyledi. Aile üyeleri, rehinelerin bazılarının en azından zaman zaman radyo veya televizyona eriştiğini ve akrabalarının serbest bırakılması için hayatta kaldıklarını duyduğunu veya gördüklerini ve bu da onlara yardımcı olduğunu söyledi.

İsrail Askeri Tıp Kolordu başkan yardımcısı ve yardımcısı Col. Avi Benov, gazetecilere yakın zamanda yayınlanan kadın rehinelerin bazılarının son sekiz ayı Gazze'deki Hamas tünellerinde yeraltında geçirdiğini söyledi. Kasım 2023'te yayınlanan bazı rehineler, tünellerde nefes almayı zorlaştıran nefes aldığını açıkladı.

Albay Benov, yakın zamanda serbest bırakılan ilk yedi kadının “hafif açlık” dan muzdarip olduğunu, bazılarının hala 7 Ekim 2023'te acı çektikleri vücutlarında kıymık olduğunu söyledi.

Bu, Hamas'ın Gazze'den Güney İsrail'e bir saldırı başlattığı gündü ve bu da Gazze'ye yaklaşık 1.200 ölüm ve yaklaşık 250 kişi rehin olarak geri getirildi. Saldırı 15 aylık bir savaş yaktı, İsrail'in saldırısı Gazze Şeridi'nde on binlerce Filistinliyi öldürdü ve bölgeyi harap etti.

Yaklaşık 250 mahkumdan, daha sonra bir haftalık ateşkeste, bazıları esaret altında yayınlandı. İsrail hükümetine göre, en az 35 kişi de dahil olmak üzere 70'den fazla rehineye geri dönmedi.

Geçen ay yürürlüğe giren ilk altı haftalık ateşkes sırasında sekiz kişinin cesetleriyle birlikte toplam 25 rehinenin yayınlanması bekleniyor.

Bazıları İsraillilerin öldürülmesi nedeniyle kınanan yaklaşık 1.500 Filistinli mahkumla değiştiriliyorlar. Birçoğu suçlamadan kaydedilen serbest bırakılan Filistinliler, İsrail hapishanelerinde ve hapishanede şiddet koşullarını askıya aldıklarını söyledi.

İsrail rehinelerin bir kısmı, Gazze'deki kaçıranları tarafından çekilen videolarda görünmek zorunda kaldı – bu da hak gruplarını savaş suçu anlamına gelebilecek insanlık dışı muamele olarak kınayan bir uygulama. İsrail yetkilileri bir tür psikolojik savaş çağırdı.

Birkaç ay önce, Hamas'ın askeri kanatları, bir rehin öldürüldüğü ve bulanık görüntülerin serbest bırakıldığı iddia edildiği bir açıklama yaptı, bu da görünüşe göre bir gövdeyi bir gövdeye sarıldı. Daniella Gilboa'nın ait olduğu bir dövme, Gazze Strip arasındaki sınırın yakınında küçük bir askeri üs tarafından yakalanan birkaç kadın askerden birini yakından gösterdi.

Ancak 20 yaşındaki Bayan Gilboa, 25 Ocak'ta serbest bırakıldı. Günler sonra Tel Aviv yakınlarındaki Beilinson hastanesinden ordunun rahatlamasını işaret eden bir partide şarkı söyledi.

2 Şubat'ta uzun bir Instagram görevinde işkencesine yansıdı. Yahudi ritüellerine olan inancını ve uyumunu söyledi. Gazze'de öldürüldüğü söylentilerine inanmadığı için takipçilerine teşekkür etti.

Başka bir bakış açısı olan Liri albag, hastanede toparlandığında 20. doğum gününü kutladı.

Bayan Steinbrecher, Gazze Strip arasındaki sınırın yakınında kırsal bir topluluk olan Kfar Aza'daki evinden kaçırıldı.

Yayınladığı videoda görünüşü, solgunken yapılan ve sarı saçlı bir örgüye çekildiğinde rehine videoları için keskin bir şekilde karşılaştı. Saçları şimdi karanlık ve düzgün bir şekilde omuz uzunluğunda bir bobda tasarlandı ve siyah giyindi ve rehinelerle dayanışma içinde uzun kolyeler, bir köpek etiketi ve sarı bir iğne giydi. Artık Gazze videolarında bu kişi olmadığını söyledi.

“Ben Doron. 31 yaşındayım. Artık Hamas esaretinde değilim ve evdeyim ”dedi.

Yakın zamanda yayınlanan rehineler büyük ölçüde haber medyasının parlaklığından korunuyor ve şimdiye kadar herhangi bir röportaj vermedi. Tıbbi ve psikiyatrik uzmanlar, gizliliklerinin korunmasının uzun iyileşme süreci için önemli olduğunu söylüyor.

Yakın aile üyeleriyle rehinelerin duygusal toplantıları ordusu tarafından yayınlanan film materyali, geri dönüşleriyle ilgili coşku için bir his verdi.

“Baba, hayata döndüm!” Bir başka özgür rehin olan 24 yaşındaki Romi Gonen, 19 Ocak'ta annesiyle yeniden bir araya geldikten sonra bir cep telefonunda çığlık attı.

Uzmanlar, uzun esaretin fiziksel ve psikolojik hasara neden olduğunu ve tam rehabilitasyonun biraz zaman alacağını söylüyor.

Beilinson Hastanesi'ndeki geri dönen istasyonun başkanı Prof. Noa Eliakim-Raz, “Çok yavaş bir yol gidiyoruz” dedi. “Tabii ki up ve derinlikler görüyoruz. Her gün farklı. “

Kurtulan rehinelerin bazıları 7 Ekim'den itibaren yaralanmalarla geri döndü. 28 yaşındaki Emily Damari, eline vurulduktan sonra iki parmağını kaybetti ve aynı zamanda bacağa vuruldu.

İsrail futbol takımı Maccabi Tel Aviv'in hayranı ve geçen Pazartesi oyunlarından birinde, Bayan Damari'den bir video mesajı büyük bir ekranda öngörüldü. Oyunculara, yönetim ve destekçilere özgürlükleri için savaştıkları için teşekkür etti.

Bayan Gonen hala bir kol yaralanmasından muzdarip ve karmaşık bir operasyona ihtiyaç duyması gerektiğini söyledi.

Gazze Strip arasındaki sınırın yakınında bir köy olan Nir Oz'daki evinden kaçırılan 80 yaşındaki Gadi Moses, 30 Ocak'ta serbest bırakıldı ve Hager göründü. Neredeyse İsrail'e döner dönmez, harap olmuş topluluğunu rehabilite etmek için her şeyi yapacağına söz verdi.

Yeğeni Efrat Machikawa, daha sonra Bay Moses'un esaret sırasında yer üzerinde tutulduğunu, ancak sıklıkla taşındığını söyledi.

Odalarda yalnız, dedi ki, adım sayarak ve günde altı mil kadar yürüyerek, ruhunu hesaplamalar ve diğer tekniklerle aktif olarak tutarak eğitti. Ve olumlu kaldı.

Onunla ilk kez hastanede tanıştığında, “Ben yaşıyorum. Ben normalim! “

“Yalnızlık düşman olur,” dedi Bayan Machikawa. “Zihinsel sağlığını tutan bir rutin yaratmayı başardı.”