Psikiyatristler: “Federez'in Depresyon hakkındaki şarkısı Stigma'ya karşı bir adımdır”

Leyla

Global Mod
Global Mod
25 Mar 2021
3,235
0
1
Zihinsel rahatsızlık hakkında konuşmak için geri döner, Fedez Sanremo 2025 festivalindeki yarışta 'Bagtore' pasajında. Metin bir depresyon teması etrafında dönüyor ve bu konuda sanatçının cesareti uzmanlar tarafından takdir edildi. Ariston sahnesindeki performansın ardından olumlu bir yorum geliyor Kemik Lilianaİtalyan Psikiyatri Derneği Başkanı (SIP).

“Bir psikiyatrist olarak, popüler kültür tarafından yüksek oranda takdir edilen bir karakterin, acılarını zihinsel bir bozukluğa atfetme, diğerleri diğer herhangi bir hastalık gibi yüzleşmeye teşvik etme teması olmadığını söylemek istiyorum, bu da bu olumlu bir adımdır. Psikiyatrisi hala acı çeken damgalamaya karşı mücadele, “diye açıklıyor kemik. “Sanatçılar, zamanların şafağından itibaren içsel acılarına şekil ve ses verdiler.” “Uyuşturucu ile ilişki belirsiz kalır, ancak psikiyatrik bozukluğun insan deneyiminin ortak bir parçası olarak normalleştirilmesi, sosyal düzeyde, hastaların huzurlu bakıma erişmesine ve zamanla devam etmesine izin vermek için gerekli olan bir şeydir. Genel olarak – genel olarak – Sonuç olarak – sanatçının ifadesi doğru yöne odaklanıyor gibi görünüyor “.

“Ben de gökyüzünü siyah görüyorum”

'Beat' Fedez, “Gökyüzünü de siyah görüyorum”, depresyonu, umutsuzluğa, “Dünyaların Savaşı” nı siyah kontakt lenslerle gözlere yansıdı. Diğer uzmanlar tarafından da teşvik edilen zihinsel rahatsızlığı iletmenin bir yolu. “Şarkısıyla 'Bagtato' Federez onun depresyonunu anlatıyor ve bence bu, insanlara verilen bir özgünlük mesajı:” Hasta iseniz, bunun hakkında konuşabilir ve yardım edebilirsin. Federez bunun hakkında konuşabiliyorum çok “'”, açıklıyor Angela QuaqueroSardunya Psikologları Düzeni ve CNOP Sayman (Ulusal Psikologlar Konseyi) Başkanı.

Umut

“Şarkının sözlerini okudum, çok güçlüler – quaquero ekliyorlar – Federez Serotonin'e atıfta bulunuyor, camın yarısını iki damla zehirle dolu gördüğünü söylüyor”. Allure, şarkıda iyi umut veren bir pasaj var ve 'bir parça gökyüzü istiyorum'. Bu, kendi içinde bu gökyüzünü düşünme olasılığı olduğu anlamına gelir. Bütün bunlar Federez'in depresyondan kurtulmak istediği ve bunu yapabileceği anlamına gelir “. Sanatçı” sadece bir bakım yolu yapmakla kalmıyor “, aynı zamanda” milyonlarca insanın önünde konuşmaya karar verdi ” Başkalarına aynı şeyi yapma cesaretini iletin ve her şeyden önce yardım istemek ve tedavi edilmek için “psikolog sona erer.

İki yıl önce, psişik bozukluklara adanmış Dünya Günü vesilesiyle Federez, ruh sağlığına daha fazla yatırım yapma ihtiyacından bahsetmişti. 'Che Tempo Che Fa' ile yapılan bir röportajda aynı tema hakkında da konuşuyor. Fabio Fazio tarafından röportaj yaparken, kısmen fiziksel olana bağlı psişik bir patolojiden muzdarip olduğunu açıkladı. Bunun yerine, hastalığın yorucu bir şey, korkutucu bir şey olduğunu, sizi yalnız hissettiren bir şey olduğunu söyledi. Ve psişik olan daha da.